Lefkas on Joonianmeren helmi

Lefkas Kreikka matkat source: http://www.flickr.com/photos/24716663@N06/5693459944/sizes/m/in/photostream/

Lefkas on kaunis lomasaari Kreikassa Joonianmerellä, jonne pääsee Manner-Kreikasta sillan kautta. Lefkas on tunnettu kauniista uimarannoistaan ja valkoisista kallioistaan (lefkos), joista saari on saanut nimensäkin. Lefkaksella riittää aina tekemistä. Siellä voi nauttia rantalomasta, tehdä retkiä uinuviin ja ihastuttaviin vuoriston pikkukyliin, osallistua purjehdusretkille, nauttia hyvästä ruoasta ja yöelämästäkin. Lefkas on matkailijoista huolimatta onnistunut säilyttämään alkuperäisen kreikkalaisen tunnelmansa ja täällä lomaillessaan muistaa sen, miksi on aikoinaan Kreikkaan rakastunut.

Lefkaksen lomakohteet

Lefkaksen pääkaupunki nimeltään Lefkas sijaitsee saaren pohjoisrannikolla. Lefkaksen kaupungissa on pienen pieniä kujia ihanine valkoisine taloineen. Siellä on kauniita toreja ja perikreikkalaisen näköisiä valkoisia pieniä kirkkoja. Paikalliset asukkaat elävät omaa elämäänsä rinta rinnan matkailijoiden kanssa. Lefkas soveltuu hyvin lomakohteeksi niille, jotka haluavat lomailla paikallisten keskellä aidossa kreikkalaisessa kaupungissa. Noin 17 kilometrin päässä sijaitsee saaren suosituin lomakohde Nidri sekä sen vieressä oleva pienempi Perigali. Nidrissä on paljon matkailijoille suunnattuja palveluja, paljon ravintoloita, kauppoja ja baareja sekä paljon hotelleja. Uimarannat sekä Nidrissä että Perigalissa ovat palveluiltaan hyviä ja niissä voi nauttia lomastaan uinnin sekä erilaisten vesiurheilulajien merkeissä. Agios Nikitas on eräs suosittu lomakohde Lefkaksen länsirannikolla. Se on tunnettu hienoista uimarannoistaan ja siellä on jonkin verran ravintoloita ja kauppoja. Nikianan lomakohde on myös erittäin upeiden rantojen lomakohde Lefkaksen ja Nidrin puolivälissä. Elämä siellä on todella rauhallista ja se soveltuu hyvin lepolomaa haluaville matkailijoille.

Tekemistä Lefkaksella

Lefkaksen saarella on paljon tekemistä. Rannat on kuin tehty rentouttavaa rantaloman viettoa varten, pienissä poukamissa voi nauttia lomastaan kaikessa rauhassa ja suuremmilla rannoilla voi harrastaa kaikenlaista vesiurheilua sekä nauttia baarien palveluista. Vuoristossa sijaitsevat ihastuttavat pienet kylät kutsuvat matkailijoita mukaan kreikkalaiseen elämänmenoon. Retkeilymahdollisuudet Lefkaksella ovat loistavat, Lefkaksesta pääsee esimerkiksi Manner-Kreikkaan helposti. Purjehdusretkelle osallistuminen on unohtumaton kokemus, sillä Lefkas on todella kaunis mereltä käsin. Keskikesällä matkailijat voivat nauttia Lefkaksen vilkkaasta yöelämästä ja musiikista sekä tanssista. Illallisen nauttiminen kaikessa rauhassa pitkän kaavan mukaan kuuluu myös ehdottomasti Lefkaksen lomaan.

 Miten Lefkakselle pääsee?

Lefkaksen saarelle pääsee lomailemaan lentämällä Kreikan mantereen Prevezaan. Prevezasta pääsee Lefkakselle kätevästi sillan kautta. Matka bussilla Lefkaksen lomakohteisiin kestää vain noin tunnin.

Katso tästä valmismatkat Suomesta Lefkakselle:

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: