Naxos – kaunis ja aito saari Kreikan saaristossa

Naxos Kreikan Matkat

Naxos on ihana saari Kreikassa, joka on kuuluisa kauniista hiekkarannoistaan. Naxoksella on korkeita vuoria ja niiden vastapainona vehreitä laaksoja. Siellä täällä on pieniä kyliä, joiden asukkaat elävät rauhassa omaa elämäänsä ja hankkivat elantonsa viljelystä. Naxos ei elä turismista, joten matkailijoihin suhtaudutaan enemmän vieraina ja ystävinä kuin tulonlähteinä. Se tekee matkailijaan vaikutuksen, koska saa tuntea olevansa niin tervetullut saarelle.

Katso tästä Naxoksen matkat: Apollomatkat

Mytologia kertoo, että viininjumala Dionysos asui Naxoksella ja opetti paikallisille asukkaille viininviljelyä. Nyt paikalliset taitavat tämän loistavasti ja naxoslaiset viinit ovat laadukkaita ja maukkaita. Niitä kannattaa ehdottomasti maistella Naxoksen matkan aikana. Lomaan Naxoksella kuuluu olennaisena osana myös kreikkalaisella ruoalla herkuttelu ja siellä on paljon ihania tavernoja, jotka valmistavat herkullista kotiruokaa.

Naxos on todella viehättävä saari ja moni on menettänyt Naxokselle sydämensä. Päivisin siellä on kaunista upeine rantoineen ja iltatunnelma on vertaansa vailla. Kun ilta hämärtyy, niin Naxoksen satama-alue suljetaan autoliikenteeltä ja rantakatua pitkin voi käveleskellä kaikessa rauhassa ja nauttia tunnelmasta.

Naxoksen rannat

Naxos on upea rantaparatiisi. Rantoja riittää kymmenien kilometrien matkan ajan. Nämä rannat ovat todella matalapohjaisia, joten ne ovat ihanteellisia lapsiperheille. Hiekka on pehmeää ja kullankeltaista. Jos haluaa olla rannalla kaikessa rauhassa, niin kannattaa lähteä kauemmas keskustasta ja etsiytyä jollekin viehättävälle pikkurantapoukamalle, jossa voi lekotella kaikessa rauhassa. Suosituin ranta alkaa Naxoksen kaupungista ja se on nimeltään St. Georgen ranta. Siellä on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Siitä eteenpäin muita upeita rantoja ovat Agios Prokopios, Plaka Beach ja Margas Beach.

Naxoksen ravintolat ja huvit

Naxoksella on säilynyt vielä melko edullinen hintataso ravintoloissa. Ravintoloita ja tavernoja on paljon, joten valinnanvaraa riittää. Yöelämä on kohtalaisen vilkasta kesäkuukausina ja sitä vietetään baareissa ja clubeissa.

Naxoksen lomakohteet

Naxoksen tärkein lomakohde on sen samanniminen kaupunki. Naxoksen kaupunki on jo vuosisatojen ajan ollut saaren tärkein keskus. Siellä on upea linna kaupunginkukkulan laella, jonka vierellä on mutkittelevia pieniä kujia ja upeita holvikaaria. Siellä on monia sieviä tavernoja ja viehättäviä putiikkeja. Alempana satama-alueella on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Laivoja tulee ja menee ja vilinää riittää. Naxoksen kaupunki on siitä erinomainen lomakohde, että kaikki on kävelyetäisyydellä toisistaan, niin uimaranta, kaupat, ravintolat kuin hotellitkin. Sen takia esimerkiksi lapsiperheiden on helppo liikkua Naxoksessa.

Pienempiä lomakohteita ovat Agia Anna, Agios Prokopios ja Plaka Beach. Ne kaikki ovat pienehköjä rantalomakohteita, jotka nykyisin ovat kasvaneet niin, että ovat jo kiinni toisistaan ja on vaikeaa sanoa, että mistä yksi kohde alkaa ja mihin toinen päättyy. Näiden lomakohteiden rannat ovat upeita, joissa hiekan seassa on marmorisoraa ja merivesi on kristallinkirkasta. Kaikissa näissä kohteissa on muutamia ravintoloita, baareja ja kauppoja, mutta elämänmeno on hyvin rauhallista.

Matka Naxokselle

Kun lähtee lomalle Naxokselle, niin lomalento Suomesta suuntautuu viereiselle Santorinin saarelle. Santorinilta lauttamatka Naxokselle kestää noin kolme -neljä tuntia riippuen laivasta.

Lomat Naxoksella:

Linkit

Leave a Comment

Previous post:

Next post: