Nea Hora Kreeta – Kreikan matkat

Nea Hora Hania Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/currybet/197117467/

Nea Hora sijaitsee Haniassa Kreetalla. Nea Hora on yksi Hanian kaupunginosa, jossa kreetalainen arki on todella läsnä. Siellä asuu tavallisia kreetalaisia ihmisiä, siellä on ihania pieniä tavernoja ja leipomoita. Kissat nukkuvat uneliaina talojen rappusilla ja mummot ja papat istuvat kaduilla katselemassa ihmisiä. Nea Horasta pääsee näppärästi rantakatua pitkin Hanian keskustaan ja sen venetsialaiseen satamaan.

Nea Horassa yhdistyvät rantalomailu ja kaupunkilomailu. Siellä on upeita rantoja ja samalla Hanian kaupunki on aivan vieressä. Haniassa on paljon tekemistä ja näkemistä. Satama itsessään on jo suuri nähtävyys. Se on aivan kuin olisi Venetsiassa. Aivan lähistöllä on upea 1500-luvulta peräisin oleva venetsialainen linnoitus, josta näkymät kaupungin yli ovat hulppeat ja kameralle todella löytyy käyttöä.

Lähistöllä on hyviä patikkamaastoja sekä maastopyöräilyyn soveltuvia teitä; sukellus myös on suosittu harrastus Kreetalla.

Kreetalla lomaillessaan ajokortin omaavien ihmisten kannattaa vuokrata auto, sillä siten pääsee näkemään Kreetaa kaikkein parhaiten. Saarella on monia käymisen arvoisia paikkoja, muun muassa Knossos, Minoksen palatsi ja ihana Elafonissin paratiisiranta. Matkatoimiston järjestämille retkille kannattaa myös osallistua, niin pääsee näkemään kaikkein tärkeimmät nähtävyydet.

Kreetan matkat

Katso tästä edulliset valmismatkat Kreetan saarelle:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: