Paros – idyllistä Kreikan lomaa aidossa ympäristössä

Paros Kreikka matkat source: http://www.flickr.com/photos/ltangelini/4148112956/sizes/m/in/photostream/

Paros on pieni, viehättävä ja kaunis saari Kreikassa. Se on aitokreikkalainen saari, jossa voi nauttia lomastaan upeassa ympäristössä. Paroksella on ihastuttavien maisemien lisäksi kauniita hiekkarantoja ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Massaturismi ei ole vielä yltänyt Parokselle, joten matkailija saa osakseen paljon kreikkalaista vieraanvaraisuutta. Paroksella voi yhdistää hienosti rantalomailun kulttuurilomailuun, sillä siellä on paljon nähtävää. Kamera täytyy pitää esillä lähes koko ajan, sillä tällä saarella on kaikki todella kuvauksellista.

Paros on osa Kykladien saariryhmää ja se sijaitsee Santorinin, Naxoksen, Ioksen ja Mykonoksen naapurissa. Uutta on, että Parokselle pääsee nyt myös Suomesta valmismatkalle. Lento Helsingistä suuntautuu Santorinin saarelle ja siitä jatketaan matkaa laivalla Parokselle. Paroksella ei ole kansainvälistä lentokenttää.

Paroksen nähtävyydet ja Parikia

Paroksen suurin nähtävyys on Sadan oven kirkko, Katapouliani ja se sijaitsee Paroksen pääkaupungissa Parikiassa. Se on upea bysanttilainen kirkko, joka on satoja vuosia vanha. Muutenkin Parikian kaupunki itsessään on suuri nähtävyys, sen valkeat talot ja upeat holvikaaret ovat hieno osoitus kreikkalaisesta arkkitehtuurista.

Naoussa

Toinen Paroksen lomakohteista on Naoussan kaupunki. Se sijaitsee Paroksen pohjoisrannikolla ja se on erittäin valokuvauksellinen ja idyllinen kylä, jossa on upeat uimarannat, vesiurheilumahdollisuudet sekä ostosmahdollisuudet.

Harrastusmahdollisuudet Paroksella

Paros on siitä erikoinen Kreikan saari, että laitesukeltaminen on siellä sallittua. Se on nimittäin kiellettyä useimmilla Kreikan saarilla. Tämä tekee Paroksesta sukeltajien suosikkisaaren. Paroksen itärannikolla on paljon purjelautailijoita kaikkialta maailmasta. Vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät erityisesti Naoussassa.

Kenelle Paros sopii?

Paros sopii lomakohteeksi kaikille, jotka haluavat viettää lomaansa kuvankauniilla ja aidolla pienellä kreikkalaisella saarella. Täältä löytää alkuperäistä kreikkalaista tunnelmaa. Jos on enemmän kiinnostunut sellaisesta lomakohteesta, jossa on kansainvälistä menoa ja meininkiä sekä paljon ravintoloita ja discoja, niin Paros ei ole sopiva kohde. Paroksella voi viettää rantaelämää, shoppailla ja nauttia illallisista paikallisissa tavernoissa. Parokselle on hankalampi matkustaa kuin useille Kreikan suosituille lomasaarille, joten Paros sopii niille, jotka viitsivät nähdä hieman vaivaa päästäkseen aidolle kreikkalaiselle saarelle.

Katso tästä valmismatkat Suomesta Parokselle:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: