Platanias on juuri sopivan vilkas lomakohde Kreetalla

Platanias Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/boky08/2318468901/

Platanias on mukava varsinkin lapsiperheille sopiva lomakohde Kreetalla. Platanias sijaitsee lähellä Hanian kaupunkia. Platanias on rannikon lomakylistä suurin ja siellä kaikki on lähellä toisiaan, mutta kuitenkin valinnanvaraa riittää. Plataniaksessa on paljon kreikkalaisia tavernoja, kahviloita, jäätelöbaareja, musiikkibaareja ja discoja. Siellä on myös pankki, posti ja supermarket. Ranta on aivan upea ja ehdottomasti Plataniaksen vetonaula. Vuoren rinteellä on ihania paikkoja, joista avautuvat upeat näkymät. Oliivilehto on viehättävä ja sen läpi kävelemällä pääsee aitoon kreikkalaiseen elämään mukaan kylän vanhassa keskustassa. Platanias on saanut nimensä joen varressa kasvavien platanias puiden mukaan. Plataniaksessa lomailuu perustuu siihen, että päivällä uidaan meressä ja nautitaan auringosta ja rannasta. Ja illalla syödään hyvin jossain tunnelmallisessa kreikkalaisessa ravintolassa.

Plataniaksen rannat

Ranta on pitkä ja upea. Se on paikoin matala ja paikoin syvä, jokaiselle löytyy varmasti se oma paikka. Hiekka on hienoa ja lasten on siinä mukava leikkiä. Hotellit sijaitsevat hyvillä paikoilla lähellä rantaa. Kesäkuukausina Plataniaksessa on paljon matkailijoita aurinkoa palvomassa, mutta keväämmällä ja syksymmällä on rauhallisempaa.

Ruoka ja ravintolat

Ruoka on aivan ihanaa Plataniaksessa. Siellä on suurin osa ravintoloista kreikkalaisia, mutta kansainvälistäkin ruokaa on tarjolla. Alkupalaksi voi siemaista vaikka tilkan ouzoa kreikkalaisten pienien fetapiirakoiden siivittämänä. Oliivit myös ovat aivan ihania. Sitten pääruoaksi vaikka moussakaa tai stifadoa. Ja jälkiruoaksi baklavaa tai jotain muuta makeaa leivonnaista. Plataniaksessa voi todella herkutella ja ruoka on hyvin suomalaiseen makuun sopivaa.

Nähtävyydet ja retkikohteet

Vanha kaupunki sijaitsee vuoren rinteellä Plataniaksen yläpuolella. Se on todella ihana paikka. Jos ei jaksa kävellä ylös niin voi ottaa alhaalta aasikyydin muutamalla eurolla. Agioi Theodorin saari on aivan Plataniasta vastapäätä ja siellä elää suojeltuja kri-kri vuohia. Se on luonnonsuojelualuetta, joten sinne ei järjestetä valmiita retkiä. Gramvoussan linnoitus on Kreetan suurin nähtävyys, sen ovat rakentaneet venetsialaiset ja se on 137 metrin korkeudessa. Legendan mukaan linnoitukseen on kätketty merirosvoaarre.  Hanian kaupungissa on paljon nähtävää. Haniaan pääsee näppärästi Plataniaksesta vaikka kymmenessä minuutissa taksilla. Siellä on muun muassa museoita ja hienot rauniot venetsialaisen sataman vieressä.

Autonvuokraus Plataniaksessa on kannattavaa, sillä siten pääsee tutustumaan parhaiten Kreetan ihanaan lomasaareen. Tiet ovat hyvässä kunnossa, toki vuoristossa on melko haasteellista ajaa. Näin pääsee käymään aidoissa kreetalaisissa pikkukylissä ja voi löytää viehättäviä rantapoukamia, joissa voi nauttia turkoosista Välimerestä ihan itseksensä.

Matkat Plataniakseen

Katso tästä helpot ja edulliset valmismatkat Kreetalle:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: