Retimnon – vilkas ja viehättävä pikkukaupunki Kreetalla

Retimnon Kreeta matkat source: http://www.flickr.com/photos/robertpaulyoung/242612142/

Retimnon on viehättävä vilkas kreetalainen pikkukaupunki, jolla on matkailijalle paljon annettavaa. Se on myös nuorekas yliopistokaupunki, jonka tunnelma on nykyaikainen. Retimnonissa on ihana pienvenesatama, jonka reunustalla on tunnelmallisia tavernoja. Siellä on myös sieviä kapeita kujia ja mahtava venetsialaislinnoitus. Kujilla on ihastuttavia pieniä käsityöläispuoteja, joissa myydään kaikenlaista tavaraa. Retimnonissa voi nauttia hyvästä ruoasta, siellä on kreikkalaisia perinteisiä tavernoja ja myös ihania kalaravintoloita. Iltaelämää on lukuisissa musiikkibaareissa ja discoissa.

Euroopan ensimmäinen korkeakulttuuri sai alkunsa juuri Kreetalla ja se on nimetty minolaisuudeksi kuningas Minoksen mukaan. Minos rakennutti Kreetalle Knossoksen labyrinttipalatsin piilopaikaksi häränpäiselle hirviöpojalleen Minotaurukselle. Tuo palatsi on vielä tänäkin päivänä yksi Kreetan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tällaiseen ikivanhaan kulttuuriin törmää Kreetalla aina ja sitä ympäröi kaikenlaiset tarut ja myytit. Kreetalla mennyt on tänäkin päivänä läsnä.

Rantaelämä Rethymnonissa

Retimnonin hiekkaranta jatkuu silmän kantamattomiin ja on täynnä eri värisiä aurinkotuoleja ja –varjoja. Rantaa reunustaa rantabulevardi, joka on täynnä ravintoloita ja hotelleja. Kaikki hotellit sijaitsevat hyvillä paikoilla lähellä rantaa.

Retimnonin ravintolat ja iltaelämä

Retimnonissa on laaja ravintolatarjonta. Satamassa on monia hyviä kala- ja äyriäisravintoloita. Vanhassa kaupungissa on monta ihastuttavaa perin kreikkalaista tavernaa, joissa istutaan viiniköynnösten alla ja bouzoukimusiikki soi. Kreikkalainen ruoka sopii hyvin suomalaisten makuun ja useiden suomalaisten mielestä se on maailman maukkain keittiö. Jos ei tunne kreikkalaista ruokaa vielä kovin hyvin, niin kannattaa tilata erilaisia mezejä eli pikkuannoksia tai sitten kreikkalainen lämmin lautanen, jossa saa makupalan monesta eri ruoasta yhtä aikaa. Iltaelämä on vilkasta. Retimnonissa rantakadulla on paljon baareja, joissa voi nauttia illasta ja kuunnella musiikkia myöhään yöhön saakka.

Ostosmahdollisuudet Retimnonissa

Ostosmahdollisuudet Rethymnonissa ovat hyvät. Varsinkin käsityöläispuoteja on paljon ja niistä on mukavaa ostaa tuliaisia kotiin. Vanhassa kaupungissa on paljon putiikkeja, joissa hinnat ovat  Suomen hintoihin nähden varsin edullisia.

Harrastusmahdollisuudet Rethymnonissa

Retimnonissa voi harrastaa monia vesiurheilulajeja muun muassa vesihiihtoa, purjehdusta ja sukellusta. Voi myös ajaa vesiskootterilla tai banaaniveneellä. Nousuvarjoliito on myös aika hurja kokemus. Retimnonista pääsee hyvin patikoimaan tai pyöräilemään. Vuorilla on monia hyviä vaelluskohteita, muun muassa Samarian rotko on huikea elämys. Retimnonissa voi myös pelata tennistä tai minigolfia. Crete Golf Club sijaitsee Hersoniksossessa hieman kauempana, siellä golfaajat pääsevät pelaamaan.

Matkat Rethymnoniin

Retimnoniin pääsee Suomesta parhaiten sekä edullisesti valmismatkalla. Katso tästä Retimnonin matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: