Rodos Lindos

Lindos Rodos Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/bazylek/3297143991/

Rodos on saavuttanut matkailijoiden keskuudessa huippusuosion. Se on vuodesta toiseen tarjonnut mukavia lomaelämyksiä matkailijoille. Nyt Rodokselle pääsee lomailemaan yhä useampaan lomakohteeseen. Näistä kohteista kaikkein historiallisimpia elämyksiä tarjoaa antiikin aikainen Lindoksen kylä. Sinne pääsee lomalle Suomesta kätevimmin -lomamatkalla.

Lindoksella on viehättäviä mukulakivikatuja ja todella kreikkalaisen näköisiä valkoisia taloja. Siellä on kuuluisa Akropoliksen kukkula, josta avautuu upeat näkymät. Kaiken kaikkiaan Lindos on yksi Kreikan valokuvatuimpia paikkoja. Pienillä kujilla on paljon käsityö- ja matkamuistoliikkeitä sekä mahdollista ratsastaa aasilla. Ravintolat ja kahvilat ovat ihania, pieniä sinivalkoisia pöytiä on aseteltu katusyvennyksiin ja pienille kattoterasseille.

Akropoliksen kukkulan kauniit tornit ja muurit ovat peräisin Johanniittaritareiden ajalta 1300-luvulta. Siellä on myös doorilainen temppeli ja antiikinaikainen teatteri, jotka ovat 2500 vuotta vanhoja.

Lindoksessa on kaksi rantaa, jotka ovat pientä kiveä. Suurempi ja hienohiekkainen ranta on St Paulinlahdella hieman Lindoksen ulkopuolella. Jos omistaa ajokortin, niin kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, sillä saarella on niin paljon nähtävää. Muun muassa ihanat perinteiset kreikkalaiset kylät Pefkos ja Lardos sijaitsevat aivan lähellä Lindosta ja niihin on mukava mennä tutustumaan kreikkalaiseen elämään. Vuoristossa on myös monia muita tutustumisen arvoisia vuoristokyliä, joiden asukkaat ottavat matkailijat avosylin vastaan.

{ 1 trackback }

Rodos Lardos - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 29, 2010 at 1:09 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: