Samos – Kokkari, Pythagorion, Vathi ja Votsalakia

Samos Kreikka matkat source: http://www.flickr.com/photos/samosbeach/3684683715/

Samoksen saari on yksi Kreikan kauneimmista saarista. Samos on tunnettu rannoistaan, sillä saarella on jopa 240 eri rantaa. Samoksella on viehättävää aitokreikkalaista tunnelmaa ja paljon näkemistä matkailijoille. Samoksella on monta erilaista lomakohdevaihtoehtoa. On perinteisiä pikkukyliä, hieman suurempia kaupunkeja sekä rantalomakohteita. Samoksen lomalla voi joko rentoutua rannalla tai sitten lähteä tutkimaan, että mitä ihanilla pikku-kylillä tai pikkukaupungeilla on tarjottavanaan. Olennaisena osana Samoksen lomaan kuuluu myös herkuttelu tavernoissa.

Kokkari

Kokkarin kylässä on ihastuttava intiimi tunnelma. Siellä on pieniä kujia, kauniita rakennuksia ja paljon tavernoja. Kokkarista on muodostunut monen matkailijan toivelomakohde, jonne palataan aina yhä uudelleen. Kokkari oli ennen pieni kalastajakylä, mutta vuosien saatossa siitä on kasvanut lomakohde. Kylä on sekoitus uutta ja vanhaa, kreikkalaiset asuintalot ovat sopusoinnussa modernimpien hotellien kanssa. Kokkarin keskustan muodostavat pieni kalasatama sekä tori, jonka ympäristössä on todella kaunista ja ihanan tunnelmallista. Kokkari sopii loistavasti romanttisen loman viettoon.

Pythagorion

Pythagorion on vilkas lomakohde. Siellä on voi viettää rantalomaa, mutta tekemistä löytyy myös paljon. Pythagorionin keskus on satama, jonka lähellä on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Iltaelämä on vilkasta ja Pythagorionissa on monta discoa. Pythagorionissa on paljon tavernoja, joissa illallista nautitaan pitkän kaavan mukaan. Rantakatu on kaunis ja sen reunalta kipuavat paikalliset asuintalot vuorenrinnettä pitkin. Rantakadun varrella on pieni uimaranta ja heti kaupungin ulkopuolella on suurempi ranta Doryssa. Koko Samoksen kaunein ranta, Psili Ammos, sijaitsee Pythagorionin ja Vathin välissä.

Vathi

Vathi eli Samoksen kaupunki sopii kaikille, jotka haluavat lomailla osana kreikkalaista arkipäivää. Kaupungissa riittää vilinää ja vilskettä ja siellä on paljon näkemistä, siellä on yli 9000 asukasta. Siellä voi uimisen ja shoppailun lisäksi nauttia paikallisesta kulttuurista. Vanhassa kaupunginosassa Ano Vathissa voi nähdä kreikkalaisten miesten pelaavan lautapelejä puiden varjossa ja paikallisten perheiden nauttivan päivällistä ulos katetuissa pöydissä. Uusissa kaupunginosissa puolestaan on nykyaikaisempaa, siellä on trendibaareja sekä ravintoloita. Vathissa on kolme pientä uimarantaa ja heti kaupungin ulkopuolella on suurempia rantoja.

Votsalakia

Votsalakia on hyvin rauhallinen kohde ja sopii ihmisille, jotka haluavat viettää lomaansa lähellä luontoa, niin pariskunnille kuin perheillekin. Votsalakiassa on tavernoja ja pikkukauppoja ja perheystävälliset pienet hotellit sijaitsevat aivan rannalla. Noin kolmen kilometrin päässä Votsalakiasta sijaitsee Samoksen kaunein ranta, Psili Amnos. Votsalakian ympäristössä on hyvät lenkkeilymaastot ja siellä voi käveleskellä lammaslaumojen keskellä ja ihastuttavissa pinjametsiköissä.

Samoksen retkikohteet

Saarella on todella paljon nähtävää ja siksi kannattaakin vuokrata auto yhdeksi päiväksi, jos se on mahdollista. Saarella on kauniita pieniä kyliä, luostareita, viinilehtoja, oliivilehtoja sekä vesiputouksia. Satakielilaakso on suosittu luontokohde, siellä on kaunista nähtävää. Patmoksen saarelle järjestetään paljon veneretkiä ja halutessaan pääsee myös parissa tunnissa Turkin Kusadasiin ostoksille.

Matkat Samokselle

Katso tästä Samoksen lomat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: