Samos – Matkat Kreikan Samokselle

Samos Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/jimtsap/515910146/

Samoksen saari on yksi ehdottomasti kauneimmista saarista Kreikassa. Samos tarjoaa hienoja rantoja,  vehreää luontoa ja perikreikkalaista kyläelämää viehättävissä antiikin ajan maisemissa. Samoksella on paljon matkailijoita, mutta silti se on säilyttänyt ihanasti omaleimaisuutensa sekä kreikkalaisen tunnelmansa. Samoksella lomailuun kuuluvat aurinko,  uiminen kirkkaassa vedessä, maukas ruoka ja historiallisesti merkittävät nähtävyydet. Näiden lisäksi tarjolla on aitoa kreikkalaista elämää. Matkailijat ovat aina tervetulleita Samokselle ja heitä kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä.

Arki on helppo unohtaa Samoksella. Siellä on viehättäviä pieniä polkuja, jotka houkuttavat pitkille kävelyretkille. Tavernat ovat kodikkaita ja ruoka tuoksuu ja maistuu taivaalliselta. Bouzukimusiikki soi ja kas kasit laulavat taustalla. Elämä on kiireetöntä ja mukavaa. Aktiivisemmille lomailijoillekin löytyy tekemistä vaikka vesiurheilun tai tenniksen pelaamisen merkeistä.

Samoksella on monta ihanaa kohdetta, joihin Suomesta tehdään matkoja:

Kokkari

Samos Kokkari source:http://www.flickr.com/photos/vtveen/797514972/Kokkari on ollut ennen pieni kalastajakylä, josta on kasvanut viehättävä rantalomakohde. Kokkarissa on pitkä pikkukivinen ranta, pieniä mukavia kauppoja ja kreikkalaisia tavernoja. Kylän sydäntä ovat rantakatu sitä reunustavine ravintoloineen ja kauppoineen ja kalasataman vieressä oleva kylätori. Torilta lähtee paljon kapeita kujia, joita pitkin on mukava kävellä ja katsella kauniita valkoiseksi kalkittuja taloja viiniköynnöksineen. Kokkari on loistava kohde kahdenkeskisen loman viettoon romanttisessa ympäristössä.

Pythagorion

Pythagorion on viehättävä pikkukaupunki, joka tarjoaa vilkasta elämänmenoa. Sen keskusta on kaunis satama alhaalla laaksossa, johon elämä on pääosin keskittynyt. Kukkulan rinteillä sijaitsevat asuintalot ja hotellit sopusoinnussa keskenään. Satamassa on paljon ravintoloita ja baareja sekä muutama disco. Pythagoriossa on hyvät ostosmahdollisuudet. Keskustassa on pienehkö ranta ja kaupungin ulkopuolella sijaitsee hienompi ja suurempi hiekkaranta.

Vathi

Vathi Samos Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/twinpeaks/3715638613/Vathi on Samoksen pääkaupunki. Siellä on noin 9000 asukasta. Se on eloisa pikkukaupunki, jolla on paljon tarjottavaa matkailijalle. Vathissa on rantaa, aurinkoa, vilkasta iltaelämää, trendikkäitä baareja, shoppailumahdollisuuksia sekä paljon paikallista elämänmenoa. Vathissa on vanha kaupunginosa, jossa näkyy paljon perinteistä kreikkalaista kulttuuria. Uusimmissa kaupunginosissa puolestaan näkyy matkailijoille suunnattu trendikulttuuri. Vathissa on kolme pientä uimarantaa ja kaupungin ulkopuolella on suurempi ranta.

Votsalakia

Votsalakia sijaitsee  Samoksen etelärannikolla ja se on rauhallinen viehättävä kylä. Kylä soveltuu erityisesti lapsiperheille. Votsalakiassa lomailu koostuu rannoilla olemisesta ja rentoutumisesta kauniissa ympäristössä. Hotellit ovat aivan rannan tuntumassa ja kaikkialle pääsee kävelemällä. Votsalakiassa on pieniä tunnelmallisia tavernoita ja jonkin verran pikkukauppoja, joista voi tehdä lomaostoksia. Pitkiä kävelyretkiä on mukava tehdä lähiympäristöön ja nähdä pinjametsikköjä, lammaslaumoja sekä kauniita sitruuna- ja oliivilehtoja.

Matkat Samokselle

Mosteiro de Samos Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/upsala/4140610244/

Mosteiro de Samos

Leave a Comment

Previous post:

Next post: