Santorini – kuvankaunis sinivalkoinen saari Egeanmerellä

Santorini Kreikka matkat source: http://www.flickr.com/photos/fepigio/1314142738/

Santorini on aivan ihana saari Egeanmerellä. Siellä kaikki maisemat ovat kuin suoraan kreikkalaisesta postikortista. Valkoisiksi kalkitut talot sinisine kupolikattoineen seisovat kallionrinteillä ja niiden kattoterasseilta avautuvat mieliin painuvat maisemat yli Egeanmeren.  Kaikkialla on niin kaunista kuin olla voi. Kamera täytyy pitää valmiudessa koko ajan. Santorinilla tapahtui muinoin suuri tulivuorenpurkaus jolloin osa saaresta vajosi meren syvyyksiin; näin syntyi legenda kadonneesta Atlantiksesta eli onnellisten saaresta. Paikalliset ihmiset puhuvat tästä legendasta paljon.

Santorini kuuluu Kykladien saariryhmään ja sen on yksi Kykladien tärkeimmistä turistikohteista. Muita tärkeitä turismisaaria ovat Mykonos ja Naxos. Vuosittain Santorini houkuttelee karulla kauneudellaan yhä enemmän matkailijoita ympäri maailmaa. Useat risteilyalukset myös pysähtyvät siellä.

Santorinin lomakohteet

Santorinilla on kolme eri kylää, jossa voi lomaansa viettää. Kamarin kylä on Santorinin turismin keskus. Siellä on laavakivinen ranta ja paljon kauppoja ja tavernoja. Fira on saaren pääkaupunki ja tarjoaa upeita maisemia kattoterasseilta ja paljon virkeätä pikkukaupunkielämää. Fira sijaitsee korkealla aivan kallionharjanteella. Siellä on myös paljon pikkukauppoja, joissa myydään kaikenlaista tavaraa. Theran rauniot ovat myös Firassa lomailevan kulttuurinystävän hyvä tutkimuskohde. Oia on romantiikasta pitävän matkailijan tai pariskuntien kohde. Sen auringonlaskut ovat maailman upeimmat, näin sanotaan. Siellä on myös hyvin kaunista ja se on rauhallinen kohde rentoutumiseen ja kauniista maisemista nauttimiseen. Se sijaitsee Santorinin pohjoisosassa.

Santorinin ravintolat ja iltaelämä

Santorinilla on paljon erilaisia ravintoloita. Osassa on panostettu ruokaan ja toisissa maisemiin. Erittäin tunnelmallisia ravintoloita on Kamarissa aivan rannan tuntumassa, joissa illallista voi syödä aaltojen kohistessa taustalla. Se on todellinen kokemus. Oiassa voi syödä illallista auringon laskun aikaan ja katsella samalla upeita maisemia. Firassa on paljon ravintoloita, joista jokaiselle löytyy varmasti jotain. Suurin osa tarjoaa perinteistä kreikkalaista ruokaa, joka useimmille suomalaisille on sitä kaikkein mieluisinta. Santorinin viinit ovat todella laadukkaita ja saarella on muutama viinitila, jonne on mahdollista mennä tutustumaan ja maistelemaan heidän tuotteitaan. Iltaelämä on kaikkein vilkkainta pääkaupungissa Firassa jossa on monia baareja ja discoja joissa voi juhlia aamutunneille saakka. Kamarissa on muutamia musiikkibaareja, joissa voi istua iltaa. Oiassa on hyvin rauhallista.

Ostosmahdollisuudet Santorinilla

Santorinin parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat pääkaupungissa Firassa. Siellä on paljon shoppailtavaa, tosin hinnat ovat hieman korkeammat kuin muilla Kykladien saarilla. Käsityöpuoteja on useita ja niistä on ihanaa ostaa itse tehtyjä tuotteita. Kamarissa ja Oiassa valikoimat ovat rajallisemmat, mutta toki niissäkin on muutamia kauppoja. Oiassa varsinkin on taiteilijoiden puoteja, sillä taiteilijat viihtyvät Oiassa, sillä sen kauneus inspiroi heitä. Kamarissa myydään muun muassa matkailijoille suunnattuja tuotteita, matkamuistoja yms.

Harrastukset Santorinilla

Suosituin harrastus Santorinilla on patikointi. Siellä on niin upeat ja jylhät maisemat, että kuntoilu hoituu siinä samalla kauniita maisemia ihaillessa, ettei edes huomaakaan. Kamarin rannalla voi harrastaa vesiurheilua ja kaikilla Santorinin rannoilla on mahdollista snorklata ja vedenalainen elämä on upeaa. Sisämaassa Santorinilla on myös ratsastustalli ratsastuksen ystäville.

Matkat Santorinille

Katso Santorinin matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: