Bracin saari – uutuuskohde Kroatiassa

Brac Kroatia matkat source: http://www.flickr.com/photos/kurtmilam/764361130/

Brac on yksi Kroatian saariston suurimmista saarista. Se on upea ja kaunis saari, jonne pääsee nyt lomalle myös Suomesta. Brac on todella vehreä saari ja siellä viljellään oliiveja, mandariineja, kiiviä ja viinirypäleitä. Brac on tunnettu viinintuottajasaari ja viininystävät nauttivat varmasti lomailustaan tällä kauniilla saarella. Kaikkialla on todella kuvauksellista, viehättävää ja rauhallista. Brac soveltuu myös auringonpalvojille, sillä siellä on erittäin upeita hiekkarantoja. Ruoan ystävät pitävät myös varmasti Bracista, sillä herkuttelu paikallisella ruoalla kuuluu tärkeänä osana Bracin lomaan.

Katso tästä Bracin lomia: Apollomatkat

Bracin saarella on kaksi lomakohdetta, joihin Suomesta pääsee matkalle: Bol ja Supetar. Bol sijaitsee Bracin saaren eteläosassa ja Supetar sijaitsee saaren pohjoispuolella.

Bol

Bolissa on paljon nähtävää kulttuurin ystäville. Lisäksi siellä on loistavat auringonottomahdollisuudet sekä uimarannat. Bolin tunnetuimman rannan Zlatni Ratin sanotaan olevan yksi Adrianmeren kauneimmista uimarannoista. Zlatni Rat levittäytyy molemmin puolin niemenkärkeä ja aallot muuttavat aina suuntaansa tuulen sekä merivirtausten mukaan. Bolissa on paljon kahviloita ja ravintoloita ja siellä on mukavan kansainvälinen tunnelma. Aivan Bolin lähellä on upea vuori Bolska Kruna, jonne kannattaa ilman muuta tehdä päiväretki. Näkymät vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat.

Supetar

Supetar sopii lomakohteeksi niille, jotka haluavat nauttia paikallisesta kaupunkielämästä. Supetar on Bracin saaren suurin kylä. Siellä on kesäisin paljon tekemistä, sillä kaupungissa järjestetään usein konsertteja ja näyttelyitä ja siellä on paljon ravintoloita ja baareja. Kuitenkaan suuria hotelleja ei ole ja kaikki sointuu kauniisti yhteen. Keskusta on sataman luona mukavasti suojassa tuulelta. Supetarissa on myös uimarantoja. Jos retkeily kiinnostaa, niin Supetarista pääsee kätevästi retkelle Splitin suurkaupunkiin.

Harrastusmahdollisuudet Bracilla

Bracilla on erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet. Saarella on esimerkiksi 25 eri tenniskenttää, joten tenniksen ystävät viihtyvät varmasti. Kalastus on myös suosittu harrastus Bracilla ja kalastusretkelle osallistuminen on varmasti ikimuistoinen kokemus. Rannoilla on myös mahdollista harrastaa useita vesiurheilulajeja.

Faktoja Bracista

Bracin saari on kooltaan noin 400 neliökilometriä. Saarella asuu vakituisesti noin 14 000 ihmistä. Bolin kaupungissa on asukkaita noin 1600 ja Supetarin kaupungissa noin 3000. Bracin lomamatkalla lento suuntautuu Splitiin, josta päästään Bracin saarelle kantosiipialuksella tai lautalla. Merimatka kestää ainoastaan 20 min tai 1 h riippuen aluksesta.

{ 1 trackback }

Apollomatkat - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
November 18, 2010 at 10:53 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: