Hvar – kaunis lomasaari Kroatian saaristossa

Hvar Kroatia matkat source: http://www.flickr.com/photos/jphussey/3906463283/

Hvarin saari on kaunis lomakohde Kroatian saaristossa, jonne pääsee nyt valmismatkalle myös Suomesta. Hvarin vetonauloja ovat keskiaikaiset kaupungit, kristallinkirkas puhdas uimavesi, ihana kroatialainen ruoka paikallisine viineineen sekä viehättävä yöelämä. Ilmasto on kesäisin lämmin, mutta merituuli kuitenkin viilentää mukavasti.

Katso tästä lomamatkoja Hvariin: Apollomatkat

Hvar on vehreä saari ja ja se on täynnä kukkia. Ympäristö kutsuu valokuvaamaan ja ihanat tuoksut hivelevät aisteja. Erityisesti heinäkuun alussa, jolloin laventeli kukkii, koko Hvarin saari muuttuu violetiksi ja kaikkialla tuoksuu laventelille. Hvar on aurinkovarmin saari Kroatian saarista, joten uinti on myös olennainen osa Hvarin lomaa. Hvarissa voi mennä uimaan kivirannoilta, kallioilta tai suurilta uimarappusilta. Erittäin suosittua on myös tehdä veneretkiä lähistöllä sijaitseviin pikkusaariin ja viettää päivää jollain kauniilla rantapoukamalla kaikessa rauhassa.

Hvarin hotellit sijaitsevat samannimisessä kaupungissa, joka on todella viehättävä kaupunki. Sen keskiaikainen tunnelma on melko samanlainen kuin Etelä-Ranskassa.

Ravintolat ja iltaelämä Hvarissa

Hvarin kaupungissa on paljon laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat ihastuttavaa ruokaa. Hvarin viinit ovat myös erittäin laadukkaita ja maukkaita, joten niitä kannattaa nauttia ruoan kanssa. Viinejä valmistetaan melko pieniä määriä, joten sen takia niitä ei riitä kansainvälisille markkinoille. Kesällä yöelämä on jännittävää, sillä myös jet set hakeutuu juhlimaan Hvariin kesäkuukausina. Hvarissa on koko kesäsesongin kestävä musiikkifestivaali ja tapahtumia sen puitteissa järjestetään koko kesän ajan. Tarjolla on erilaisia konsertteja sekä rockjuhlia niin taivaan alla kuin luostareissa ja katedraaleissakin.

Nähtävää Hvarissa

Koko Hvarin kaupunki ja sen upeat keskiaikaiset rakennukset ovat jo itsessään nähtävyys. Kaupungissa on muun muassa St. Stephenin katedraali sekä Euroopan vanhin kaupunginteatteri, jotka ovat alueen tärkeimpiä nähtävyyksiä. Jos on kiinnostunut historiasta, niin kannattaa tehdä päiväretki Stari Gradiin, joka on 400-luvulta peräisin oleva rannikon vanhin kaupunki. Stari Gradissa on myös upea kirkko 1100-luvulta, jossa kannattaa vierailla. Viininystävien kannattaa käydä retkellä jollakin viinitilalla katsomassa, että kuinka paikallista viiniä valmistetaan. Vrboskan kaupunki on maalauksellisen upea kaupunki, jonne kannattaa suunnata, jos haluaa todella upeita valokuvauskohteita.

Hvarin harrastusmahdollisuudet

Hvarissa toimii useita surffaus- ja purjehduskouluja sekä sukelluskeskuksia. Purjehdus on myös todella suosittua ja kesällä Hvarissa järjestetään useita regattoja. Siellä on paljon tenniskenttiä ja hotellit tarjoavat hyviä urheilumahdollisuuksia asiakkailleen.

Sää Hvarissa

Hvarissa on tyypillinen välimeren sää. Aurinkoinen kesäkausi alkaa huhtikuusta ja loppuu syyskuussa. Silloin lämpötila kipuaa noin +30 asteeseen ja kuumimpana aikana jopa +35 asteeseen. Yleensä kesäisin ei sada, mutta jos sataa, niin sadekuurot menevät ohi hyvin nopeasti.

Matka Hvarin saarelle

Kun lähtee lomalle Hvariin, niin lento suuntautuu Kroatian Splitiin. Siitä jatketaan noin tunnin kestävällä lauttamatkalla Stari Gradiin, josta on vielä noin puolen tunnin bussimatka Hvarin kaupunkiin. Katso tästä Hvarin matkat:

{ 1 trackback }

Apollomatkat - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
November 18, 2010 at 10:54 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: