Kroatia kutsuu matkailijoita

Kroatia matkat source: http://www.flickr.com/photos/zsoolt/2649483274/

Kroatia on aivan viime vuosina noussut Espanjan, Kreikan ja Italian varteenotettavaksi kilpailijaksi Välimerelle suuntautuvassa matkailussa. Kroatia on lomakohteena vielä hivenen tuntematon, mutta se tuo myös etuja matkailijoille. Rannat ovat puhtaita ja koskemattomia, hinnat ovat vielä edulliset ja ihmiset ystävällisiä. Kesällä Kroatiassa voi viettää mukavaa rantalomaa kuumassa auringossa kauniiden rantojen äärellä. Siellä on myös kulttuuria, hyvää ruokaa ja erittäin trendikästä yöelämää.

Suomesta Kroatiaan

Jotkut matkatoimistot tekevät Kroatiaan Adrianmeren rannikolle valmiita pakettimatkoja Suomesta. Sinne on helppoa lähteä myös omatoimisesti lentämällä Helsingistä Splitiin tai Dubrovnikiin. Jos kaupunkimatkailu kiinnostaa, niin Kroatian pääkaupungista Zagrebistä löytyy vaikka mitä nähtävää.

Majoitus Kroatiassa

Koska Kroatia on tullut viime aikoina niin suosituksi lomakohteeksi, on sinne tullut paljon lisää niin hotelleja kuin hostellejakin. Hinnat ovat suomalaisille hyvin edullisia. Varsinkin kesäaikana ihmisiä lomailee siellä sen verran paljon, että majoitus kannattaa varata jo kotimaasta käsin valmiiksi. Kroatiassa on tyypillisesti myös paljon yksityismajoitusta, joita on tarjolla sekä juna- että bussiasemille tai turismitoimiston kautta

Ravintolat ja ruoka Kroatiassa

Kroatiassa nautitaan ruoasta. Se on tehty tuoreista raaka-aineista ja luonnollisesti merestä itse pyydetty kala on tärkeä osa ruokakulttuuria. Kroatian rannikon ruoka on saanut paljon vaikutteita italian keittiöstä ja siellä suositaan risottoja, pastoja pizzoja. Ruoka on yleensä ihanan värikästä kasviksineen sekä terveellistä. Kroatian sisämaan ruoka on enemmän perinteistä balkanilaista ja se on valmistettu esimerkiksi lihasta ja pavuista. Kroatiassa on monia erityyppisiä ravintoloita. Restauracit tai restoranit ovat ravintoloita, joissa on valkoiset pöytäliinat ja erinomainen palvelu. Vaatimattomampia ja edullisempia ravintoloita ovat gostionicat tai konobat, jotka ovat usein perheiden omistuksessa ja paikalliset myös suosivat niitä. Pivnicat ovat oluttupia, joista voi saada yksinkertaista ruokaa. Kavanoista saa kahvia sekä makeita leivoksia. Erityisesti jäätelö on Kroatiassa poikkeuksellisen hyvää.

Kroatian yöelämä

Kroatian yöelämä on vilkasta ja tarjolla on sekä perinteisiä pubeja, joissa voi istua iltaa kuin myös trendikkäitä klubejakin.  Erityisesti pääkaupunki Zagreb on trendikkäiden nuorten ehdoton bilepaikka. Kroatiassa on vielä hyvin turvallista, joten siellä on mukavaa juhlia.

Ostosmahdollisuudet Kroatiassa

Kroatiasta kannattaa ostaa käsitöitä ja matkamuistoja. Siellä on paljon markkinoita, joista voi tehdä edullisia ostoksia. Yleinen shoppailu hintataso ei Kroatiassa ole kuitenkaan kovin alhainen ja vaatteet esimerkiksi ovat aika lailla Suomen hinnoissa.

Nähtävyydet Kroatiassa

Jokaisessa kaupungissa on paljon nähtävää, niin kulttuurin kuin taiteenkin ystäville. Historialliset rakennukset ovat upeita ja esimerkiksi Zagrebissa itä kohtaa lännen mielenkiintoisella tavalla.

Matkat Kroatiaan

Katso tästä Kroatian matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: