Makarskan Riviera, Kroatia

Makarska Kroatia Matkat Source: http://www.flickr.com/photos/frosted_peppercorn/2613777683/

Makasrskan Rivieran alue Kroatian rannikolla on upea lomakohde kaikille, joita kiinnostaa aurinko ja uiminen sekä kauniit luontoretkikohteet ja alkuperäinen kroatialainen tunnelma. Tästä lomakohteesta ei voi sanoa, että kauneus on katsojan silmässä, vaan kauneutta on kerta kaikkiaan kaikkialla. Adrianmeri kimmeltää turkoosin sävyissä, pinjapuut kaartuvat meren ylle ja upeat vuoret kohoavat taivasta vasten. Makarskan Rivieran lomaan kuuluu myös olennaisena osana herkuttelu ravintoloissa ja ainutlaatuisesta tunnelmasta nauttiminen. Ravintolat sijaitsevat aivan veden äärellä ja tarjoavat tuoreita kroatialaisia herkkuja edullisilla hinnoilla, varsinkin paikalliseen tapaan valmistettu kala on suurta herkkua Kroatiassa. Makarskan Rivieralla on useita pieniä lomakohteita, joista voi valita sen itselleen mieluisimman.

Makarskan Rivieralle pääsee Suomesta Apollomatkoilla. Katso matkavaihtoehtot tästä: .

Apollomatkoilla on Makarskan Rivieralla kolme lomakohdetta: Makarskan kaupunki, Podgora sekä Tucepi.

Makarska

Tämä ihastuttava satamakaupunki on koko rannikon matkailukeskus. Makarskassa on paljon ravintoloita, baareja ja kahviloita. Meno on melko vilkasta ja ostosmahdollisuudet ovat myös hyvät. Makarskassa on pitkiä pyöreäkivisiä rantoja, joten rantaelämän ja kaupunkielämän yhdistäminen tässä kohteessa onnistuu hienosti.

Podgora

Podgoran kylä on pieni, mutta vilkas kohde. Varsinkin lomakaudella kylä herää eloon ja iltaelämä jatkuu pikkutunneille saakka. Kauniilla rantakadulla on paljon ravintoloita ja baareja sekä hotelleja. Rannalla löhöily ja auringosta nauttiminen ja uiminen kuuluvat Podgoran lomaan ehdottomasti.

Tucepi

Tucepi on ihanteellinen kohde varsinkin lapsiperheille, sillä siellä on upea ja pitkä pyöreäkivinen ranta ja rauhallinen tunnelma. Rantakadulla on matkamuistomyymälöitä ja jäätelöbaareja. Ravintoloita löytyy myös moneen makuun ja vaelluspolut houkuttelevat tutkimaan luontoa.

Nämä kylät sijaitsevat lähellä toisiaan, joten tutustuminen vaikka kaikkiin näihin onnistuu loman aikana.

Sää Makarskan Rivieralla

Täällä on tyypillinen välimerellinen ilmasto. Kesäsää auringonpaisteineen alkaa toukokuusta ja päättyy syyskuun lopulla. Päivisin lämpötila kohoaa +25 – +30 asteeseen ja yleensä raikas merituuli puhaltaa lämpimästi ja kosteasti. Talvisin Makarskan Rivieralla on viileää ja sateista. Kesäkaudella aurinkotunteja kertyy päivässä 10 – 12.

{ 1 trackback }

Apollomatkat - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
November 18, 2010 at 10:49 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: