Split Kroatia – Kroatian matkat

Split Kroatia Matkat Source: http://www.flickr.com/photos/tibballs/4871244937/

Split on kaunis ja idyllinen kaupunki, joka sijaitsee Välimeren rannalla Kroatiassa. Tunnelma on todella viihtyisä ja kaupungin fiilis saa useat matkailijat rakastumaan Splitiin ainiaaksi. Split on yksi Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista ja se on auringonpalvojan unelmapaikka. Lisäksi kaupunki on täynnä historiaa, katedraaleja ja palatseja. Shoppailumahdollisuudet ovat myös loistavat ja ulkoilmakahviloissa on mukava nauttia lomasta.

Splitiin pääsee Suomesta Apollomatkoilla. Apollomatkojen hotelli on ensiluokkainen Le Meridien Lav. Katso matkat tästä: .

Kulttuuria Splitissä

Riva – satamakatu on keskipiste kaupungissa ja se on täynnä katseltavaa. Diokletianuksen palatsi on upea suuri palatsi, joka on rakennettu yli 1700 vuotta sitten. Kun vierailee tässä palatsissa, niin se on kuin katsaus Kroatian historiaan. Diokletianuksen palatsin muurien sisäpuolella on vielä erikseen upea katedraali. Tämä palatsi kuuluu myös Unescon maailmanperintölistaan.

Shoppailu Splitissä

Splitissä on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet ja hinnat ovat edullisemmat kuin muissa Etelä-Euroopan lomakohteissa. Splitissä on paljon merkkiliikkeitä, joista voi tehdä edullisia ostoksia. Splitissä järjestetään myös Kroatian suurimmat markkinat, joissa myydään kaikkea mahdollista todella halvoilla hinnoilla.

Splitin huvit

Splitissä on paljon kahviloita, terasseja ja baareja ja ravintoloita. Huvittelu keskittyy erityisesti satama-alueelle. Kesäisin kaupungissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia. Ruoka ja juoma ovat edullisia.

Aktiviteetit Splitissä

Splitin rannoilla voi harrastaa vesiurheilulajeja. Siellä on myös tenniskenttä ja golfin ystäville on pieni golfkenttä.

Splitin rannat

Splitin rannat ovat kauniita ja suojaisia. Yleisimpiä ovat pyöreäkiviset rannat ja siellä on myös muutamia hiekkarantoja. Splitin keskustan Rivan ranta on suosituin.

Splitiä voi suositella lomakohteeksi aivan kenelle vain, sillä se on niin monipuolinen kaupunki. Siinä yhdistyy monta eri asiaa; kulttuuri, aurinko ja ostosmahdollisuudet. Kulkuyhteydet lähialueille ovat myös loistavat ja kohde mahdollistaa tutustumisen Kroatiaan myös laajemmaltikin. Splitissä ei käy vielä paljoa matkailijoita, joten siellä on viehättävä kroatialainen alkuperäinen tunnelma ja myös paljon paikallisia ystävällisiä ihmisiä.

{ 1 trackback }

Apollomatkat - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
November 18, 2010 at 10:30 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: