Havannan suurkaupunki sykähdyttää

Havanna Kuuba matkat source: http://www.flickr.com/photos/limpola/614664143/sizes/m/in/photostream/

Havanna on viehättävä ja erittäin mielenkiintoinen kuubalainen suurkaupunki. Sen upeat ikivanhat torit sekä rähjäiset, mutta omalla tavallaan kauniit rakennukset houkuttelevat kuljeksimaan kaupungin sadoilla kaduilla. Kuubalainen tunnelma ilmentyy Havannassa aivan omalla tavallansa ja se tämä tunnelma vie helposti matkailijan mukanansa. Kuubassa voi heittäytyä täysin irti omista arkirutiineistaan ja olla vain osa kuubalaista suurkaupungin vilinää. Havannalaiset ihmiset ovat poikkeuksellisen ystävällisiä ja avoimia matkailijoille, joten siellä voi huoletta sulautua heidän joukkoonsa.

Mamboa, salsaa sekä dollarihymyjä

Havannassa loma kuluu tyypillisimmillään vain kaupungin kujia kierrellen ja se on varmaa, että jokaisen nurkan takaa löytyy jotakin uutta nähtävää. Musiikki raikaa kaikkialla ja mambon ja salsan rytmit värittävät tunnelmaa. Havanna on tunnettu siitä, että siellä voi nähdä paljon upeita vanhanaikaisia autoja. Nämä dollarihymyt ovat viimeisen päälle rakennettu vanhoista amerikanraudoista ja ne kiiltävät aurinkoakin enemmän. Ravintoloissa riittää valinnanvaraa ja tyypillisin kuubalainen ravintola on ”paladar” eli yksityiskodissa oleva ravintola, jossa perheen äiti kokkaa kuubalaisia herkkuja. Myös hotellien kattopuutarhat ovat viihtyisiä paikkoja nauttia hyvästä kuubalaisesta ruoasta.

Havannan nähtävyydet

Havannassa on monia nähtävyyksiä, joista tunnetuin on varmasti Hemingwayn huvila, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Havannasta. Hemingway rakasti Kuubaa ja talon rauhallinen tunnelma tarjoaa matkailijalle mukavaa vaihtelua Havannan vilkkaudesta. Havannan vanha kaupunginosa La Habana Vieja on myös itsessään nähtävyys. Se on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1982 alkaen. Se on täynnä pieniä mutkittelevia katuja ja upeita siirtomaatyylisiä rakennuksia. Lisäksi siellä sijaitsevat Havannan parhaat ravintolat. Espanjalaiset linnat El Morro sekä La Cabana ovat upeita nähtävyyksiä, joissa kannattaa loman aikana vierailla. Havannan tunnetuin baari on La Bodeguita del Medio, josta saa taatusti maailman parhaat mojitot. Hemingwaykin nautti aikanaan tätä kansallisjuomaa juuri tässä baarissa. Näiden lisäksi Havannassa on suuri joukko toinen toistaan upeampia kirkkoja, palatseja sekä museoita, joissa kulttuurinystävä saa varmasti kulumaan päivän jos toisenkin. Sikaritehtaalla vierailu on myös monelle mieliin painuva lomaretki.

Hauskanpitoa Havannassa

Pimeys laskeutuu Karibialla hyvin nopeasti ja silloin hauskanpito alkaa. Tropiikin yö on musta ja kostea ja täynnä musiikkia ja elämäniloa. Pimeyden turvin Havanna pääsee näyttämään sen parhaat puolensa ja olemaan upea maailmankaupunki, niin kuin se oli ennen vallankumousta. Salsamusiikki kaikuu ja ihmiset kerääntyvät kaduille juhlimaan. Baarit, discot ja salsaklubien takakujat houkuttelevat tanssimaan. Havannan yö on taianomainen ja siihen varmasti rakastuu iäksi.

Havannan uimarannat

Havannasta pääsee Playa del Este uimarannalle autolla vajaassa puolessa tunnissa.

Sää Kuubassa

Kuubassa on kostea trooppinen ilmasto ja siellä on lämmintä ympäri vuoden. Kesäisin lämpötila kohoaa jopa yli +30 asteen ja jopa yli +35 asteen. Kesällä myös sataa useammin ja ukkostaa myös. Trooppisia hirmumyrskyjä esiintyy loppukesästä ja alkusyksystä. Suositeltavampi matkailuaika Kuubaan on talvikausi. Silloin lämpötila pysyttelee + 25 asteen tuntumassa ja sateita ei tule kovin usein. Aurinko paistaa Kuubassa 5-8 tuntia päivässä.

Lomalle Havannaan

Suomesta pääsee kätevästi lomalle Havannaan valmismatkalla.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: