Kypros Agia Napa

Agia Napa Kypros matkat source: http://www.flickr.com/photos/martin_julia/3985268844/

Ayia Napa Kyproksella on ihana välimerellinen lomakohde, jossa on aina leppoisan lämmin sää ja mukava tunnelma. Agia Napa on kuuluisa Välimeren hienoimmista hiekkarannoistaan. Se sopii kohteeksi niin nuorille kuin vanhoillekin ja niin perheille kuin yksinäisillekin. Ayia Napan keskustassa on aikamoinen hulina keskikesällä, mutta alkukesästä ja syksyllä on rauhallisempaa. Toki keskikesälläkin kun siirtyy keskustasta hieman kauemmas niin voi nauttia illallista tähtitaivaan alla aaltojen kohistessa taustalla. Agia Napassa on paljon hyviä ravintoloita ja hyvät harrastusmahdollisuudet.

Rannat Agia Napassa

Rannat ovat Ayia Napan parasta antia. Ne ovat kullankeltaista hiekkaa ja ranta jatkuu kilometrien matkan ajan. Agia Napan rannat ovat todella hyvin hoidettuja ja Kyproksen puhtaimpia. Hiekka on pehmeää ja rannat ovat matalia, joten ne sopivat erinomaisesti lapsille. Osa rannoista on vilkkaita, joilla on baareja ja musiikki soi kovaa ja osa on rauhallisia, joilla on mukava rentoutua.

Agia Napan ostosmahdollisuudet

Ayia Napassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä on paljon kauppoja ja putiikkeja, joissa myydään muun muassa vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Valikoimat muotivaatteissa ja kengissä on hyvät, mutta hintataso on aivan Suomen tasoa. Edullisten hintojen takia ei Kyproksella kannata shoppailla, mutta hyvien valikoimien takia kannattaa.

Ravintolat ja iltaelämä Agia Napassa

Agia Napassa on paljon erilaisia ravintoloita, tarjolla on kyproslaista ruokaa ja kansainvälistä ruokaa. On pikaruokapaikkoja ja illallisravintoloita. Kyproslainen ruoka on saanut vaikutteita kreikkalaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä. Siinä yhdistyy siis välimerellinen ja itämainen keittiö. Kannattaa tilata ravintolassa mezejä eli pikkuannoksia, jolloin pääsee maistamaan monia eri makuja. Kyproslaiset viinit ovat tosi hyviä ja niitä kannattaa maistella. Monissa ravintoloissa on otettu lapsiperheet ällistyttävän hyvin huomioon, monessa paikassa nimittäin on pomppulinna tai leikkialue, joissa lapset voivat leikkiä kun aikuiset vielä syövät ruokaansa.

Aya Napassa yöelämä on vilkasta. Varsinkin keskikesällä meno keskustassa on aika railakasta. Jos ei pidä äänekkäästä juhlimisesta, niin kannattaa valita hotelli vähän kauempaa keskustasta .

Nähtävyydet ja retkikohteet Ayia Napassa

Agia Napassa ei ole mitään historiallista nähtävää. Mukava perheretkikohde on Waterworld vesipuisto, josta varmasti perheen lapset pitävät. Agia Napasta lähtee hyvät patikkareitit vuoristoon, joten sinne kannattaa suunnata kuntoilemaan hyvät kengät jalassa. Ayia Napassa on myös todella hyvät pyörätiet, joten polkupyörän vuokraus on kannattavaa.

Jos omistaa ajokortin niin kannattaa vuokrata auto, jotta pääsee näkemään Kyproksen ihania maisemia paremmin. Vuoristossa on viehättäviä pieniä kyliä, joissa voi käydä tutustumassa kyproslaisten arkeen. Autolla voi myös mennä käymään Kyproksen muissa lomakohteissa tutustumassa niihin. Ja tietenkin sillä tavalla pääsee upeille melkein koskemattomille rannoille.

Matkat Kyprokselle

Katso matkoja Kyproksen saarelle tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: