Limassol on Kyproksen kestosuosikki

Kypros Limassol source:http://www.flickr.com/photos/spirosk/3391966030/

Kypros on suosittu lomasaari Välimeressä. Kyproksella sää soveltuu lomailuun ympäri vuoden, sillä siellä on aina mukavan lämmintä. Kesällä siellä on paljon matkailijoita, mutta syksyllä ja talvella pääsee paremmin tutustumaan aitoon Kyprokseen sekä paikallisiin vieraanvaraisiin ihmisiin. Merivesi on kesäisin todella lämmintä ja talvisin hieman viileämpää.

Limassolin kaupunki on suomalaisten suosima lomakohde Kyproksella. Siellä on hienot hiekkarannat ja viihtyisää vilkasta kaupunkielämää. Rantoja on niin aivan keskustassa kuin hieman keskustan ulkopuolellakin. Limassol sopii matkakohteeksi melkein kenelle vain, hotellitarjonta on laaja. On lapsiperheille suunnattuja palveluiltaan loistavia hotelleja kuin myös kahdenkeskiselle romanttiselle soveltuvia hotelleja. Limassol on erittäin monipuolinen lomakohde.

Limassolissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Erityisesti vanhassa kaupunginosassa järjestettävillä markkinoilla voi tehdä edullisia löytöjä. Siellä on myös paljon muotiliikkeitä ja ihastuttavia herkkukauppoja. Taiteiden ystäville Limassolissa on paljon taidegallerioita. Ravintolatarjonta on myös hyvin laaja. Sieltä löytyy niin kyproslaista ruokaa kuin kansainvälisenkin keittiön antimia. Kannattaa kokeilla perinteistä kyproslaista illallista, joka koostuu useista pikkuruoista, mezeistä. Kyproslaisia viinejä kannattaa myös maistaa, ne ovat yllättävän hyviä ja edullisia.

Limassolista kannattaa ehtiessään retkeillä myös muualle Kyprokselle, sillä saarella riittää näkemistä. Matkatoimiston retkellä voi lähteä käymään vaikkapa Pohjois-Kyproksella sijaitsevassa Famagustassa tai kauniilla Trodos-vuoristolla, jossa pääsee myös tutustumaan paikalliseen luostariin.

Matkat Limassoliin

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: