Kypros – suosittu lomasaari Välimerellä

Kypros matkat source: http://www.flickr.com/photos/greenacre8/210979772/

Kypros on yksi Välimeren suosituimmista lomasaarista. Se on ollut suomalaisten talviloman suosikkikohde jo vuosien ajan. Talvellakin Kyproksella on lämmin ja aurinkoinen sää ja se sijaitsee vain neljän tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Kyprosta kutsutaan myös Afroditen saareksi, sillä sanotaan että juuri Kyproksella syntyi rakkauden jumala Afrodite meren vaahdosta. Kyproksella on vaiherikas menneisyys ja sitä ovat hallinneet monet eri kansat. Tästä syystä kulttuuri Kyproksella on aivan ainutlaatuinen, siinä on vaikutteita eniten Kreikasta ja Turkista. Kyprokselle tehdään lyhyempien yhden ja kahden viikon lomien lisäksi pidempiäkin matkoja. Niin monet suomalaiset nimittäin ovat päätyneet viettämään talvisin Kyproksen lämmössä hieman pidempiäkin aikoja.

Kyproksella on paljon tarjottavaa matkaajalle. Siellä on ihana luonto, hienot rannat, ostosmahdollisuuksia ja kulttuuria. Ravintolat on ihania ja ruokatarjonta on valtavan hyvää. Ruoka on kuin kreikkalaista, mutta maustettuna itämaisin vaikuttein. Erityisesti mezet ovat Kyproksen erikoisuus. Siinä ateria koostuu monista pikkuannoksista, mezeistä. Kun nauttii palan painikkeena vielä paikallista viiniä ja jälkiruokana baklavaa on makunautinto täydellinen.

Kyproksella on monia eri lomakohteita, joista jokainen on omalla tavallaan ihana.

Limassol

Limassol on Kyproksen vanhin lomakohde. Se on kansainvälinen ja viehättävä kaupunki Kyproksen eteläpäässä. Siellä on kaupunkitunnelmaa, mutta myös rantaelämää. Varsinkin vanha kaupunki on todella ihastuttava pienine käsityöläispuoteineen ja kauppahalli on värikylläisyydessään kaunis. Ostosmahdollisuudet vanhassa kaupungissa ovat erittäin hyvät. Limassolissa on paljon ravintoloita ja tavernoja joissa voi nauttia kyproslaisen keittiön antimista. Limassolin ympäristössä on todella hyvät tiet maastopyöräilyyn ja patikointiin. Kulttuurinnälkäisille matkailijoille löytyy tutkimista muun muassa Apollonin ja Curiumin roomalaistemppeleistä.

Agia Napa

Agia Napassa on upeat isot ja valkohiekkaiset uimarannat, jotka ovat matalia ja soveltuvat hyvin myös perheen pienimmille. Keväisin ja syksyisin Agia Napassa on rauhallista ja kohde sopii hyvin perheille ja rauhasta pitäville. Heinä-elokuussa puolestaan meno on todella vilkasta ja Agia Napa onkin tunnettu nuorison juhlintakohteena. Toki juhla-aluetta silloinkin on lähinnä keskustassa oleva venetsialaiskortteli ja sen ympäristö, ja kauempaa löytää tunnelmallisia illanviettopaikkoja missä voi kuunnella aaltojen kohinaa. Venesatama on ihanan tunnelmallinen paikka ja Agia Napan vesipuistoa Waterworldia voi suositella perheretkikohteeksi. Agia Napassa kannattaa vuokrata polkupyörä, sillä niin pääsee helposti liikkumaan siellä ja näkemään paljon.

Pafos

Pafos on aito kaupunki, jossa on ihana kyproslainen tunnelma. Siellä on rauhallista ja paikalliset sekä matkailijat elävät yhdessä. Pafoksessa on paljon pieniä ravintoloita ja baareja, joissa voi viettää iltaa. Pafoksessa on myös shoppailun ystäville paljon annettavaa; markkinat, ostoskatuja ja kauppahalli. Rannat ovat sieviä poukamia ja vesi on todella kirkasta. Näistä rannoista lapsiperhekin nauttii. Golfin ystäville tarjolla on kolme 18-reikäistä golfkenttää ja täällä myös on aivan loistavat maastopyöräily- ja patikointimaastot.

Protaras

Protaras on rauhallinen kohde ja sopii perheille sekä meren ja rantaelämän ystäville.  Siellä on paljon ravintoloita ja myös ostosmahdollisuuksia. Se on vähän pienempi lomakohde kuin muut yllämainitut.

Matkat Kyprokselle

Kypros on suosittu lomasaari ympäri vuoden. Sinne voi mennä lomailemaan kesällä tai talvella yhtälailla. Lentoaika on lyhyt ja aurinko on taattu! Katso tästä Kyproksen lomat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: