Pafos –Afroditen rannat kutsuvat Kyprokselle

Pafos matkat source: http://www.flickr.com/photos/10472370@N00/501522127/sizes/m/in/photostream/

Pafos on ihastuttava rantalomakohde Kyproksen saarella. Pafos on tullut kuuluisaksi uskomuksesta, että rakkauden jumala Afrodite syntyi meren aalloista ja astui Pafoksen rantakallioille. Tämän jälkeen Pafoksesta tuli Kyproksen tärkein kulttipaikka ja ihmiset matkustivat sinne pitkienkin matkojen takaa. Nykyään Pafos on tietenkin paljon muutakin. Se on tyypillinen kyproslainen pikkukaupunki, jonka kauniit hiekkarannat ja kristallinkirkas merivesi houkuttelevat lomailijoita rentoutumaan. Pafos on Kyproksen suosituin snorklaus- ja sukelluskohde. Pafoksen luonto on todella kaunista sekä arkkitehtuuri myös ja siellä on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Pafos kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Siellä on lisäksi hyvät ostosmahdollisuudet ja juuri sopivan vilkas iltaelämä.

 Ala-Pafos ja Ylä-Pafos

Pafos koostuu kahdesta eri osasta: Ala-Pafos on matkailijoiden suosima alue ja Ylä-Pafos puolestaan on paikallisten alue. Ala-Pafokseen keskittyvät useimmat matkailijoille suunnatut kaupat ja ravintolat. Siellä on myös uimarannat sekä kalasatama. Ylä-Pafoksessa taas on kaikki paikallinen elämä. Siellä on pikkukatuja, putiikkeja sekä kauppahalli, jossa kannattaa ilman muuta lomansa aikana vierailla. Suurin osa hotelleista sijaitsee Ala-Pafoksessa lähellä uimarantoja.

 Tekemistä Pafoksella

Uinti ja snorklaus ovat olennainen osa Pafoksen lomaa. Erityisesti Coral Bayssa kannattaa käydä, jos tykkää snorklaamisesta ja vesiurheilulajeista. Pafoksella on erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet. Sen lisäksi, että se on tunnettu sukelluskohde, niin se on myös suosittu golfkohde. Kolme hienoa golfkenttää houkuttelevat golfin ystäviä pelaamaan. Jos pitää aktiivisesta lomailusta, niin Pafoksessa on todella paljon kauniita reittejä, jotka soveltuvat patikointiin ja maastopyöräilyyn. Troodosvuoristo ja Akamaksen niemimaan luonnonsuojelualue esimerkiksi ovat upeita retkikohteita.

Pafoksen lomat

Kaikkein parhaiten Pafokseen pääsee lomailemaan valmismatkalla. Katso Pafoksen lomat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: