Riika – kaupunkiloma Latviassa

Riika Latvia matkat Source: http://www.flickr.com/photos/nenyaki/3103831024/

Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi ja se on upea kaupunki, joka on sekoitus keskiaikaa ja modernia nykyaikaa sekä eurooppalaista ja venäläistä. Riika sopii lomakohteeksi aivan kenelle vain, sillä siellä on niin paljon erilaista näkemistä ja tekemistä. Riikassa on noin miljoona asukasta ja se on koko Baltian suurin kaupunki. Latvialaiset ihmiset ovat iloisia ja se tuo Riikaan mukavan ja iloisen tunnelman. Riikaan voi lentää Suomesta tai matkata omalla autolla Tallinnan kautta. Matkaa Tallinnasta Riikaan kertyy noin 300 kilometriä ja matka itsessään on jo mukava kokemus. Riian keskusta on upea jugendtyylisine taloineen ja se onkin otettu osaksi UNESCO:n maailmanperintölistaa. Jurmalan hiekkarannat ovat myös vertaansa vailla ja ne kilpailevat koko Euroopan hienoimpien rantojen kanssa aivan rinta rinnan. Riika on myös hyvin edullinen lomakohde suomalaisille.

Riian nähtävyydet

Riian keskustassa on monia turistikohteita, joissa kannattaa matkallaan vierailla. Miehitysmuseo on mielenkiintoinen käyntikohde, joka tutustuttaa paremmin Riikan historiaan. Pietarinkirkko ja sen vieressä oleva Luostarinpiha ovat upeita nähtävyyksiä, mukavaa tunnelmaa luovat kirkon pihalla olevat katusoittajat ja matkamuistopuodit. Luostarinpihan kaikki rakennukset ovat keskiaikaisia. Riian symboli on 1200-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko, jonka on rakennuttanut piispa Albert. Tuomiokirkko on maailmankuulu upeista uruistaan ja siellä järjestetään paljon erilaisia konsertteja, joihin kannattaa osallistua jos on mahdollisuus. Vapausmonumentti on myös todella tärkeä symboli latvialaisille. Jos sille laski seppeleen 20 vuotta sitten, niin sai ilmaisen matkan Siperiaan ja joutui karkotetuksi. Keskustan nähtävyydet ovat kaikki kävelyetäisyydellä toisistaan, joten kannattaa ottaa vain matkaopas ja kartta käteen ja lähteä tutustumaan niihin. Auto kannattaa jättää hotelliin parkkiin, sillä autoilu keskustassa on hyvin hankalaa.

Riika lasten kanssa

Riika on suurkaupunki, joten lasten kanssa lomailu voi vaatia enemmän voimia. Rattaissa työnnettävien lasten kanssa liikkuminen on toki helppoa, mutta kävelevien lasten kanssa voi olla hieman hankalampaa. Riian puistoissa on lapsia varten leikkivälineitä ja aivan kaupungin keskustassa on sirkus, jossa viihtyy varmasti koko perhe. Eläintarha on mukava käyntikohde ja se sijaitsee pienen raitiovaunumatkan päässä keskustasta. Hyvä vaihto lasten kanssa lomailuun on asua Jurmalan hiekkarannan vieressä ja käydä siitä sitten päiväreissulla Riikan kaupungissa. Välimatka on 20 kilometriä ja sen voi kulkea kätevästi paikallisjunalla.

Jurmalan hiekkarannat

Jurmalaa on kutsuttu Baltian Rivieraksi ja siellä ovat lomailleet monet historian tärkeät henkilöt jo vuosikymmenten ajan. Sen uimarannat ovat upeita valkohiekkaisia ja ympäristö on todella luonnonkaunista. Jurmalan muodostaa 14 eri kaupunkia 32 kilometriä pitkällä rantakaistaleella. Mukavia hotelleja löytyy melkein jokaisesta kaupungista. Jurmalassa kannattaa vuokrata polkupyörä ja lähteä tutustumaan kauniisiin maisemiin.

Lennot Riikaan

Hotellit Riiassa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: