Vilna – loistava viikonloppulomakohde

Vilna Liettua matkat source: http://www.flickr.com/photos/lithuania2008/2651285994/

Vilna on Liettuan pääkaupunki ja se on viime aikoina tullut yhä suositummaksi Euroopan kaupunkilomakohteeksi. Vilnan vanha kaupunki on todella kaunis, liettualaiset ihmiset ovat ystävällisiä ja palvelualttiita, hinnat ovat edulliset ja ruoka hyvää. Mitä muuta voisikaan kaupunkilomakohteeltaan vaatia? Ja mikä parasta, Vilnaan pääsee suoralla lennolla Helsingistä nopeasti ja edullisesti. Jos on kiinnostunut historiasta, niin Vilnassa on valtavasti nähtävää. Kulttuuri-ihmisiä puolestaan kiinnostavat varmasti Vilnan korkeatasoiset teatteri- ja musiikkiesitykset. Vilnassa uusi kohtaa vanhan kiehtovalla tavalla.

Kaikki matkailijaa kiinnostavat asiat ovat Vilnassa kävelymatkan päässä toisistaan, vanhassa kaupungissa. Se on mukavan kompakti, joten lomailu Vilnassa on helppoa. Ei tarvitse välttämättä ollenkaan käyttää julkisia liikennevälineitä eikä matkustaa taksilla, ellei halua tehdä niin.

Ravintolat ja ruoka Vilnassa

Monet ovat sitä mieltä, että liettualainen ruoka on koko Baltian parasta. Vilnassa on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat paikallista ruokaa, joka sisältää yleensä lihaa, perunaa ja maitotuotteita. Ruoka on yleensä aika tuhtia ja palan painikkeena maistellaan olutta. Liettuan kansallisruokaa ovat perunataikinasta leivotut nyytit, cepelinai-zeppeliinit, joiden sisällä on lihaa ja juustoa. Päällä on kermainen tukeva kastike. Sitä kannattaa ilman muuta maistaa jossain vanhan kaupungin tunnelmallisessa ruokaravintolassa. Suosittua välipalaa Vilnassa ovat letut, joita syödään erilaisten makeiden hillojen tai siirappien kanssa. Hyviä ravintoloita on joka puolella kaupunkia, mutta helpoiten hyvän ravintolan löytää vanhasta kaupungista esimerkiksi Vokieciu gatve-kadun varrelta tai uuden kaupungin pääkadulta Gedimino Prospektaksilta. Vilnassa on myös kansainvälisiä ravintoloita.

Yöelämä Vilnassa

Vilnassa on rentoa juhlia. Varsinkin kesäisin Vilna herää eloon ja iloinen tunnelma näkyy kesäisin kaduilla. Vanha kaupunki on täynnä terasseja, joissa nautitaan drinkkejä ja olutta. Iltaa voi jatkaa jossain kaupungin monista yökerhoista tai klubeista.

Vilnan nähtävyydet

Vilnan kaunis ja historiallinen vanha kaupunki on jo itsessään kokonaan suurta nähtävyyttä. Vilnan yliopisto on upea rakennus, jossa on muun muassa 13 eri sisäpihaa ja sen rakennukset ovat peräisin 1400-luvulta. Yliopiston kirjastossa on 5 miljoonaa kirjaa ja se on Liettuan vanhin kirjasto. Johanneksen kirkko on yliopiston vierellä ja se on myös suosittu nähtävyys. Kaikista valokuvatuin kohde Vilnassa ovat varmasti Aamunkoiton portit eli Ausros vartai ja siinä lähettyvillä on useita Liettuan tärkeitä ja kauniita kirkkoja. Uudessa kaupunginosassa merkittävin nähtävyys on Eduskuntatalo eli Seimas.

Ostosmahdollisuudet Vilnassa

Vilnassa on paljon mahdollisuuksia tehdä edullisia ostoksia, muun muassa sekä latvialaiset että puolalaiset käyvät Liettuassa ostoksilla, koska valikoimat ovat hyvät ja hinnat edulliset. Suosittuja tuliaisia ovat paikalliset käsityöt, villatuotteet ja matkamuistot. Niitä löytyy parhaiten vanhan kaupungin kaduilta esimerkiksi Pilies ja Didsioji gatven risteyksestä. Perinteiset puulelut ovat suosittuja tuliaisia lapsille Vilnasta. Meripihkasta tehtyjä koruja myydään myös aivan joka paikassa edullisesti.

Lennot Vilnaan Hotellit Vilnassa

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: