Malediivit – loma tropiikissa

Malediivit matkat source: http://www.flickr.com/photos/yxo/335985495/

Malediivit tarjoaa matkailijalle aurinkoa, puuterihiekkaa ja unohtumattomia maisemia. Malediivit sijaitsee Intian valtameressä aivan Sri Lankan kupeessa päiväntasaajalla. Tunnelma siellä on kuin trooppisesta haavemaailmasta. Voi valita millä korallisaarella haluaa asua, ottaa nokoset kookospalmun alla valkoisen hiekan päällä lekotellen ja snorklata turkooseissa laguuneissa koralliriutoilla ja nähdä ihania erivärisiä akvaariokaloja. Ruoka on myös aivan ihanaa ja sitä voi nauttia rannalla tähtitaivaan alla vain lyhtyjen loistaessa. Malediivit ei suotta ole kuherruskuukauttaan viettävien lempikohde. Toki Malediivit sopii lomakohteeksi, jokaisella joka haluaa nauttia stressittömästä lomasta tropiikissa.

Malediivien saaret ja lomakohteet

Malediivit on saarivaltio ja se koostuu 1200 eri saaresta, jotka ovat ryhmittyneet 19 atolliksi. Atollit ovat ympyränmuotoisia ja niitä ympäröivät koralliriutat. Noin 200 saarella on asutusta. Saaret ovat syntyneet korallista ja maan korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella. Malediivien suurin saari on Male ja siellä on pääkaupunki nimeltään Male. Male ei ole kovinkaan hyvä lomakohde, sillä saari on kuin yhtä suurta lentokenttää. Parempaa lomatunnelmaa löytää muualta. Muille saarille pääsee venekuljetuksella, joka hoidetaan suoraan Malen lentokentältä. Tyypillinen Malediivien lomasaari on halkaisijaltaan vain parisataa metriä ja siellä on yksi hieno hotelli, jonka lisäksi voi asua bungaloweissa rannalla. Saaren keskusalueella sijaitsevat palvelut; vastaanotto, ravintolat ja baarit. Muutoin ympärillä ei ole muuta kuin puuterihiekkaa, turkoosia merta ja kauniita palmuja.

Malediivien lomasaaret:

Ari Atoll

Lhaviyani Atolli

Noonu Atoll

North Male Atoll

South Male Atoll

Malediiveilla on aina ihana lomasää, lämpötila ei koskaan laske alle 26 asteen ja useimmin kipuaa plus 30 asteen tuntumaan.

Malediiveilla on paljon rentouttavaa tekemistä. Ehdottomasti suosituinta ovat snorklaus ja sukellus. Jo pelkkä snorklauskin on uskomaton kokemus. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, mikä syntyy kun pistää päänsä tuohon suureen akvaarioon ja näkee ympärillään kaikki ne eriväriset kalat, jotka ovat aiemmin olleet tuttuja vain elokuvista. Meren alla voi myös nähdä merikilpikonnia, mustekaloja, simpukoita tai vaikka haita, jotka onneksi kiertävät ihmiset kaukaa.  Sukelluskortin omaavien kannattaa ehdottomasti sukeltaa, sillä Malediivien vedenalainen maailma on aivan uskomatonta. Meressä voi myös kokeilla surffausta, sillä tuulet ovat sopivan leppoisat. Tekemiseksi riittää myös vain rannoilla lekottelu, elämästä nauttiminen, hyvän kirjan lukeminen ja ihanasta ruoasta nauttiminen. Monissa paikoissa on myös tarjolla kylpylöissä ihania hemmotteluhoitoja. Kelloa ei varmasti Malediivien lomalla tarvitse. Malediiveilla ei ole tarjolla shoppailu mahdollisuuksia eikä bailausta. Vain rentoutumista ja rauhaa.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: