Langkawi – kuin maanpäällinen paratiisi

Langkawi matkat source:http://www.flickr.com/photos/khairilfz/319378857/sizes/m/in/photostream/

Langkawi Malesiassa on unelmien lomakohde. Siellä on tropiikin lämpöä, hienohiekkaisia valkeita hiekkarantoja, upeaa kukkaloistoa, merestä vehreinä kohoavia pikkusaaria ja sademetsien peittämiä kukkuloita. Kaiken tämän silmiä hivelevän kauneuden kruunaa vielä paikallisten ihmisten aito ystävällisyys. Langkawi on kuin tarujen saari, joka vie matkailijan sydämen mennessään.

Langkawin saariryhmä koostuu yli sadasta pienestä saaresta. Näistä saarista viisi katoaa meren pinnan alle silloin kun merivesi on korkeimmillaan. Saariryhmän pääsaari on Pulau Langkawi ja siellä sijaitsee suurin osa Langkawin hotelleista. Saaren pieni pääkaupunki on Kuah ja siellä voi tutustua aitoon malesialaiseen tunnelmaan. Lisäksi saaren rannikolla on koko joukko toinen toistaan viehättävämpiä pikkuruisia kalastajakyliä. Langkawin väestö koostuu malaijeista, kiinalaisista ja intialaisista, joten tunnelma on todella värikäs, mutta samalla harmoninen.

Sää Langkawilla

Talvikaudella, jolloin Langkawi on suosittu lomakohde, päivälämpötila pyörii +30 asteen tietämillä. Yölläkään lämpötila ei laske yleensä alle +23 asteen. Merivesi on myös lähes +30 asteista ympäri vuoden. Sateita ei tule lomakaudella juuri koskaan.

Tekemistä ja retkikohteita Langkawilla

Rannoilla lekottelu ja trooppisesta merivedestä nauttiminen on olennainen osa Langkawin lomaa. Hotellien edustoilla on rannoilla hyvät palvelut ja erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet. Golfin ystävät viihtyvät varmasti Langkawin kahdella tasokkaalla 18-reikäisellä golfkentällä. Patikointi on myös suosittu harrastus Langkawilla ja siellä kulkee upeita patikointireittejä. Mukava retkikohde on esimerkiksi eräässä Aasian suurimmassa meriakvaariossa vierailu. Muutenkin merihenkisille retkille kannattaa osallistua, niin pääsee näkemään saarea laajemminkin. Snorklailun ja sukeltamisen harrastajien kannattaa lähteä lähisaarille suuntautuville snorklausretkille, sillä merenalainen maailma Andamanin merellä on todella upeaa. Langkawilla on paljon luontoon liittyviä nähtävyyksiä ja niihin kaikkiin liittyy oma tarinansa. Erittäin viehättävät nähtävyydet ovat Langkawin kolme vesiputousta.

Ostosmahdollisuudet Langkawilla

Suosituimpia tuliaisia Langkawilta ovat batiikki sekä kauniit puuvillaiset kankaat. Malesialaista taidetta myydään myös lähes joka kadunkulmassa. Paikallisilta ruokamarkkinoilta, joita vietetään joka ilta ympäri saarta, kannattaa ostaa edullisesti paikallisia mausteita ja hedelmiä.

Ravintolat ja iltaelämä Langkawilla

Langkawilla on sekä korkealuokkaisia hieman kalliimpia ravintoloita ja erittäin edullisia ruokapaikkoja. Langkawin ruokakulttuuriin antavat mausteensa saaren kaikki kansallisuudet. Ruoka on todella herkullista ja edullista. Ruoan perusmakuna ovat riisi ja curry ja Thaimaan läheisyys tuo ruokaan vielä omat vivahteensa. Iltaelämä on hiljaista ja se keskittyy muutamaan baariin sekä hotelleihin.

Matkat Langkawiin

Suomesta pääsee helposti Langkawiin valmismatkalla. Katso tästä Langkawin pakettimatkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: