Automatkalle Eurooppaan

Matkailu automatkalle eurooppaan Source: http://www.flickr.com/photos/annaustin/2924405553/

Automatkailu on suosittu lomanviettotapa ja koko Eurooppa on näppärästi saavutettavissa autoillen. Samalla matkalla voi nähdä monta eri paikkaa kerralla ja elämyksiä jää varmasti varastoon. Automatkalla voi itse päättää, että minne menee ja milloin menee, eikä ole riippumaton kenestäkään. Se on ehkä juuri se syy, joka houkuttelee lähtemään automatkalle. Ennen automatkalle lähtöä kannattaa miettiä reitti jo etukäteen valmiiksi ja suunnitella hieman ajoaikatauluja. Sesonkiaikoina hotellit kannattaa myös varata internetistä jo valmiiksi, mutta hiljaisimpina aikoina voi mennä vain paikan päälle ja luottaa, että tilaa on. Tanska, Saksa, Itävalta, Tsekinmaa ja Sveitsi ovat kätevällä etäisyydellä Suomesta ja niihin johtavat hyvät autotiet. Toisaalta automatka Baltiaan houkuttelee myös ainutlaatuisuudellaan ja edullisella hintatasollaan. Jos jaksaa ajella hieman kauemmaksi, niin mikä onkaan ihanampaa kuin Italia, Espanja tai Portugali autoillen.

Kolme tapaa lähteä Suomesta autolla Eurooppaan

Suomesta pääsee Eurooppaan kolmella eri tavalla. Ensimmäinen on se, että lähtee lautalla Ruotsiin ja jatkaa siitä sitten Ruotsin läpi ajamalla Tanskaan ja siitä edelleen etelämmäksi. Toinen vaihtoehto on mennä laivalla tai katamaraanilla Tallinnaan ja lähteä siitä ajelemaan Via Balticaa pitkin Puolaan ja siitä sitten eteenpäin. Kolmas vaihtoehto on ottaa Suomesta lautta Saksaan ja jatkaa Saksasta sitten eteenpäin.

Ruotsin kautta Eurooppaan

Ruotsiin pääsee kätevästi autolautalla joko Helsingistä tai Turusta. Matkoja tarjoavat Silja Line sekä Vikingline. Siitä ajetaan sitten etelä-Ruotsiin, josta pääsee Tanskaan joko Juutinrauman sillan kautta tai autolautalla. Juutinrauman sillan käyttö on maksullista ja aika kallista. Saksaan kertyy ajomatkaa Suomesta noin 800 – 1000 kilometriä.

Baltian kautta Eurooppaan

Helsingistä pääsee parissa tunnissa Tallinnaan ja matkat autopaikkoineen ovat melko edullisia. Esimerkiksi Tallink-Siljalla on monia katamaraaneja ja laivoja, jotka liikennöivät tätä reittiä. Lähtöjä on useita päivässä. Tällä tavalla Baltian kautta reissatessa tulee ajokilometrejä paljon enemmän kuin Ruotsin kautta mentäessä. Kuitenkin hintataso, kuten yöpymiset, polttoaine ja ruokailu, on Baltiassa paljon alhaisempi kuin Ruotsissa ja Tanskassa. Jos on kiinnostunut vanhasta kulttuurista ja haluaa nähdä Puolan, Latvian ja Liettuan, niin Via Balticaa pitkin ajaminen tarjoaa paljon elämyksiä. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja matkan varrella on paljon mukavia yöpymispaikkoja. Via Baltica kulkee muutamien suurkaupunkien läpi, kuten Riikan, ja niissä saattaa olla loma-aikoina paljonkin ruuhkaa. Myös Puolan teille kannattaa varata aikaa, sillä siellä ei kovin nopeasti pysty ajamaan huonokuntoisten teiden vuoksi.

Autolautalla Rostockiin

Helsingistä menee lautta suoraan Rostockiin. Laivamatka kestää noin 29 tuntia, joten aika saattaa tulla pitkäksi. Lautta on autolautta, joten siellä ei ole matkustajille paljoakaan huvituksia. Hyttien hinnat ovat aika korkeat, mutta toisaalta bensakuluissa ja hotellikuluissa säästää sievoisen summan. Autolauttamatkoja Rostockiin tarjoavat sekä Tallink-Silja että Finnlines.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: