Kaupunkilomalle lasten kanssa

Disney World Pariisi source:http://www.flickr.com/photos/ninayasmine/4012257924/

Haluaisitko lähteä vaihteeksi kaupunkilomalle, mutta et uskalla koska pelkäät että lapset eivät viihdy mukana? Tuntuuko ajatus lasten kanssa kaupungissa stressaavalta ja jopa ihan mahdottomalta? Nämä ovat yleisimpiä ajatuksia suomalaisten lapsiperheiden keskuudessa. Jos kuitenkin asiaa ajattelee hieman tarkemmin, niin lapset saattavat hyvinkin viihtyä jossakin uudessa upeassa Euroopan kaupungissa. Varsinkin kouluikäiset lapset nauttivat kaupunkien tarjonnasta ja heille on varmasti hyötyä myöhemmässä elämässään siitä, että ovat nähneet omin silmin joitain suuria nähtävyyksiä. Ihan pienten lasten kanssa liikkuminen suurkaupungissa on hankalampaa, mutta toisaalta jos lapsi istuu rattaissa mukana ja hänellä on siinä mukavaa tekemistä, niin miksei sekin onnistuisi.

Kun valitsee kaupunkikohdetta perhematkakohteeksi, niin kannattaa huomioida erityisesti lasten mielenkiinnon kohteet ja tarpeet. Jos kohteessa on kylpylä, tivoli, eläintarha ja kauniita nähtävyyksiä, niin lapsillakin riittää mielenkiintoa. Ostosmahdollisuudet ovat myös tärkeitä vähän isommille lapsille. Lisäksi tärkeää on suunnitella mahdollisimmat väljät aikataulut loman ajaksi, jotta koko perhe ehtii välillä hengähtää. Leivoskahvit mukavassa katukahvilassa tai jäätelötötteröt puistossa saattavat olla kaupunkiloman kohokohtia koko perheelle. Lasten kanssa kannattaa keskustella ennen lomaa pelisäännöt valmiiksi, jotta lapset osaavat käyttäytyä oikein tilanteessa kuin tilanteessa.

Lasten kanssa matkustaessa kannattaa matkustaa sesongin ulkopuolella, jolloin varmistaa sen, ettei kohteessa ole liian suurta ja ahdistavaa tungosta. Lennoiksi kannatta valita suorat lennot, vaikka ne olisivatkin vähän kalliimmat. Lapset nimittäin eivät jaksa ylimääräistä lentokentillä odottelua ja useita peräkkäisiä lentoja. Hotellin sijainti kannattaa miettiä huolellisesti ja kannattaa myös valita tarpeeksi tasokas hotelli. Jos hotelli on esimerkiksi kylpylähotelli ja lapset pääsevät uimaan aina päivän päätteeksi, niin se varmasti innostaa myös lapsia sille reissulle.

Upea Lontoo

Lontoo kiinnostaa varsinkin kouluikäisiä lapsia, koska he saattavat osata jo muutaman sanan englantia ja Lontoosta on puhuttu paljon koulussa. Ajaminen kaksikerroksisella punaisella bussilla tai pyöriminen 135-metrisessä maailmanpyörässä London Eyessa ei varmasti unohdu lasten mielestä koskaan. London Eye on turvallinen, koska siinä istutaan kapseleissa, joista ei pysty putoamaan. Harrodsin tavaratalon ostosmahdollisuudet ja varsinkin sen jättisuuri leluosasto ovat upeita. Suuri Disney Store on myös tärkeä kohde lapsiperheen Lontoon matkalla ja sieltä on mukavaa ostaa kotiin viemisiä ja pikkutilpehöörejä. Vähän isommat lapset haluavat varmasti vierailla kauhukabinetissa eli London Dingeonissa ja nähdä sen pelottavia hahmoja. London Aquariumissa puolestaan pääsee tutustumaan vedenalaiseen elämään. Buckinghamin palatsi ja Lontoon upeat puistot kuuluvat myös ehdottomasti lapsiperheen Lontoon lomaan.

Historiallinen Praha

Praha on ihastuttava kaupunki, jossa on helppo liikkua lasten kanssa. Koko perhe varmasti viihtyy vanhassa kaupungissa kahviloissa käyden ja leipomuksia maistellen. Vanhassa kaupungissa on myös paljon ihastuttavia nukkekauppoja, joissa myydään vanhanaikaisia käsinmaalattuja nukkeja. Prahan vetonaulana ovat myös erilaiset nukketeatteri- ja varjoteatteriesitykset, jotka varmasti kiinnostavat koko perhettä. Prahassa on upea tekniikan museo, joka varmasti kiinnostaa ainakin poikia. Tekniikan museossa on aina vaihtuvia toinen toistaan mielenkiintoisempia näyttelyjä.

Budapestin kylpylät

Jos perhe on kiinnostunut luonnosta ja kulttuurista, niin Budapest on hyvä valinta lomakohteeksi. Budapest on kuuluisa upeista historiallisista kylpylöistään ja niiden hyvää tekevistä hoidoista. Kylpylöiden mineraalipitoisella vedellä uskotaan olevan useita sairauksia sekä stressiä ehkäisevä vaikutus. Budapestissa on 12 erilaista kylpylää. Budapestissä on myös kuuluisa Tivoli sekä eläintarha. Jättisuuren kauppahallin herkut maistuvat varmasti myös lapsille. Budapestissä voi viettää lomaa kävellen ja maisemia ihaillen sekä perinteisistä unkarilaisista herkuista nauttien.

Pariisin Disney World

Pariisin ehdoton vetonaula on Disney World, jonne jokaisen lapsiperheen tulisi ainakin kerran elämässään päästä. Sinne kannattaa matkustaa, jos mahdollista, sesonkiajan ulkopuolella. Lapset ovat siellä varmasti haltioissaan, kun he saavat tavata monet heille tutut hahmot. Myös Pariisin nähtävyydet, Eiffel-torni suurimpana, ovat lapsille tuttuja koulusta ja heille on upea kokemus nähdä ne omin silmin. Retki eväskorin kanssa johonkin kauniiseen Pariisin puistoon on myös varmasti koko perheelle mieluinen hetki.

Katso tästä kaupunkilomia:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: