Matkatavaroiden painorajat lennoilla

Matkatavaroiden painorajat matkailu source: http://www.flickr.com/photos/st-stev/2364710319/

Matkatavaroiden painorajat vaihtelevat riippuen lentoyhtiöstä. Yleensä normaalit lentoyhtiöt noudattavat sääntöä, että matkatavaroiden painoraja tilauslennolla on 20 kg per matkustaja. Lisäksi saa olla käsimatkatavaraa 5 kg. Nämä rajoitukset pätevät ainakin Suomesta lähtevillä lentoyhtiöillä Finnair, Tui Fly, Thomas Cook Airlines ja Air Finland. Jos on kyseessä reittilento, niin turistiluokassa matkatavaran painoraja on 20 kg ja lisäksi käsimatkatavara saa painaa 8 kg. Business-luokassa matkatavararaja on 30 kg ja käsimatkatavara 8 kg.

Jos matkustajalla on jonkin lentoyhtiön frequent traveller kortti, esimerkiksi SAS Eurobonus kortti, niin se saattaa oikeuttaa saamaan mukaan lisäkiloja kyseisen lentoyhtiön lennoille. Laukkujen kappalemäärää ei siis ole rajoitettu vaan ainoastaan kilot merkitsevät. Jos mukana on alle 2 –vuotias matkustaja, niin hänellä saa olla 10 kg matkatavaraa. Useilla lentoyhtiöillä saa ottaa ilmaiseksi mukaan lastenrattaat, mutta jotkin lentoyhtiöt perivät niistä erillisen maksun, koska ne ovat erikoismatkatavaraa. Koskaan yksi laukku ei saa painaa enempää kuin 32 kiloa, tämä on laukun turvaraja.

Jos lentää mannerten välisiä reittilentoja, niin matkatavaroihin pätevät eri kilorajat. Esimerkiksi USA:han ja Kanadaan lennettäessä turistiluokassa saa ottaa mukaan kaksi matkalaukkua, joista 1 kpl saa painaa 23 kiloa. USA:n sisäisillä lennoilla yleensä kaikki ruumaan laitettava matkatavara maksaa erikseen ja ne maksut kannattaa tarkistaa omalta lentoyhtiöltä. Helsingistä lentää jo nykyään useita halpalentoyhtiöitä Eurooppaan ja heillä on usein näistä ohjeista poikkeavia matkatavarasääntöjä. Esimerkiksi Air Balticin lennoilla kaikista ruumaan laitettavista laukuista joutuu maksamaan erillisen maksun. Se maksu lasketaan aina per laukku riippumatta siitä, että paljonko laukku painaa. Eri lentoyhtiöiden säännöt kannattaa aina tarkistaa etukäteen, ettei lentokentällä tule yllätyksiä. Lisäkilot saattavat olla hyvinkin kalliita.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: