Matkavakuutus

matkailu Matkavakuutus source: http://www.flickr.com/photos/geishaboy500/467189004/

Matkavakuutus kannattaa ottaa jokaiselle matkalle, joka suuntautuu varsinkin ulkomaille. Jos matkavakuuksen jättää kerran ottamatta, niin se on aivan varmaa, että juuri silloin sitä olisi tarvinnut. Matkalla voi tapahtua jotakin yllättävää ja silloin matkavakuutus on tarpeen. Matkavakuutuksen voi ottaa omasta vakuutusyhtiöstään tai sitten viimeistään lentokentältä automaatista. Matkavakuutus sisältää kaksi eri osaa: matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Vakuutuksia on tarjolla kattavuudeltaan hyvin erilaisia ja erihintaisia. Kannattaa miettiä, että millaisen vakuutuksen itse tarvitsee. Se voi olla suppeampi tai kattavampi ja vakuutusehtoihin kannattaa myös tutustua huolellisesti. Joissain vakuutuksissa ei ole omavastuuta laisinkaan ja joissain omavastuu saattaa olla useita satoja euroja.

Matkustajavakuutus

Matkustajavakuutus korvaa henkilövahingot eli matkasairauksien hoitokulut sekä mahdollisen kotiinkuljetuksen kustannukset tiettyyn summaan saakka.

Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus puolestaan korvaa kaikki vahingot, jotka ovat tapahtuneet matkatavaroille. Tämä kattaa niin varkaudet kuin rikkoutumisetkin. Jos lentoyhtiö hävittää matkalaukut tai ne saapuvat myöhässä matkustajalle, niin korvauksia saa myös silloin.

Matkavakuutuksen voi ottaa kertaluontoisena vain esimerkiksi viikon matkalle kerrallaan tai sitten niin, että se on aina voimassa, jolloin siitä maksetaan tietty summa per vuosi. Jos matkustaa useammin kuin kerran vuodessa, niin kannattaa harkita jatkuvasti voimassaolevaa matkavakuutusta, sillä se tulee usein huomattavasti edullisemmaksi.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: