Pitkät lomat

Matkailu pitkät lomat Source: http://www.flickr.com/photos/ultrahi/2310927004/

Pitkä loma jossakin kauniissa aurinkoisessa lomakohteessa keskellä pimeää ja kylmää Suomen talvea rentouttaa kummasti. Pitkät lomat ovat suosittu lomanviettotapa erityisesti eläkeläisten keskuudessa. Nyt tätä mahdollisuutta talvehtia lämpimässä ovat alkaneet hyödyntää kuitenkin myös muut kohderyhmät. Esimerkiksi etätyötä tekevät vanhemmat lähtevät mielellään perheineen etelän lämpöön esimerkiksi 4 viikoksi tai 6 viikoksi keskellä pimeintä talvea. Pakolliset työt tulee hoidettua siinä lomailun ohessa tietokoneen avulla, kun vain internet-yhteydet ovat kunnossa. Nuoret matkustavat myös mielellään ulkomaille hieman pidemmäksi ajaksi, kun vain opiskelut antavat myöden. Suosittua nuorten keskuudessa on tehdä myös hieman työtä lomailun lisäksi lomakohteessaan. Varsinkin sesonkiaikoina lomakohteiden baareista löytyy helposti suomalaisille nuorille töitä.

Loman voi varata jopa 10 viikoksi Euroopan kohteisiin ja kaukokohteisiin 6 viikoksi. Euroopan kohteista suosituin taitaa edelleen olla Espanjan aurinkorannikko, jossa suuri joukko suomalaisia talvehtii aina vuosittain. Nyt nousussa ovat myös Thaimaan pitkät matkat, joista on tullut erittäin suosittuja.

Kun lähtee matkalle pidemmäksi ajaksi, niin lomakohteeseenkin ehtii tutustua paremmin. Kaiken näkee varmasti eri tavalla kuin mitä viikon matkalla ehtii nähdä. Maailmankuva avartuu ja kielitaito karttuu. Ja mikä tärkeintä, sitten jaksaa taas paremmin pohjoisen kylmässä säässä, kun on varastoinut kehoonsa hieman auringon lämpöä.

{ 1 comment… read it below or add one }

helena lahti June 7, 2011 at 10:11 am

etsin edullista pitkää lomaa n.6-10 viikkoa mistä vain yhdelle henkilölle.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: