Sukellusmatkat

Matkailu sukellusmatkat Source: http://www.flickr.com/photos/thbecker/231670981/

Sukeltaminen on vienyt monen suomalaisen sydämen. Joku viisas on joskus sanonut, että sukeltaessaan voi tuntea olevansa enkeli ja se on varmasti totta. On uskomatonta kuvitella, millainen oma maailma meren pinnan alla odottaa. Kun sen kerran kokee, niin sukeltamaan tahtoo aina uudestaan ja uudestaan. Usein ensimmäinen askel sukeltamiseen on snorklailun kokeileminen. Se antaa hyvän ensivaikutelman siitä, että mitä kaikkea meri pitääkään sisällään. Maailmalla on todella monia upeita sukelluslomakohteita, joissa kristallinkirkas vesi ja upea vedenalainen maailma odottavat. Koska sukeltamisesta on tullut niin suosittu harrastus monelle suomalaiselle, on Suomestakin alettu järjestämään sukellusmatkoja maailman eri puolille.

Suomesta tehdään sukellusmatkoja moneen eri kohteeseen. Kaksi parasta sukellusmaata ovat Egypti sekä Thaimaa. Näihin maihin suurin osa Suomesta tehtävistä sukellusmatkoista suuntautuu.

Sukellusmatkat Egyptiin

Egyptin Punaisessa meressä on uskomaton vedenalainen maailma. Siellä elää monia kalalajeja, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Lisäksi Punaisen meren vesi on kirkasta sekä lämmintä ja tarjoaa näin hyvät puitteet sukellusharrastukselle. Eräs syy Egyptin sukellusmatkojen suosioon on myös Egyptin läheisyys. Lentomatka sinne kestää Suomesta vain viisi tuntia. Finnmatkat tekee Egyptin sukellusmatkoissa yhteistyötä pohjoismaalaisen Colona Diversin kanssa ja Egyptissä on tarjolla useita eritasoisia sukelluskursseja. Sukelluskursseja järjestetään kolmessa eri lomakohteessa Hurghadassa, Sharm el Sheikhissä ja El Gounassa. Kurssit ovat kansainvälisiä ns. PADI kursseja, joten ne ovat korkeatasoisia sekä luotettavia. Finnmatkat tarjoaa erilaisia sukelluspaketteja, jotka kannattaa varata jo matkavarauksen yhteydessä. Etukäteen varatuissa paketeissa hinnat ovat myös edullisemmat kuin vasta kohteessa tilatuissa paketeissa. Tarjolla on alkeiskurssi PADI OW -kurssi, jatkokurssi PADI AOW –kurssi sekä 10 sukelluksen paketti jo osaaville sukeltajille. Kun suorittaa alkeiskurssin hyväksytysti, niin saa PADI Open Water Diver sukelluskortin.

Katso tästä Egyptin sukellusmatkat:

Sukellusmatkat Thaimaahan

Thaimaassa on monta eri sukelluskohdetta, jotka ovat toinen toistaan parempia. Koh Lanta soveltuu loistavasti laitesukellukseen ja siellä voivat sukeltaa kaikentasoiset sukeltajat. Phi Phi Lei saaren lähistöllä sekä Koh Haa Yailla voivat sukeltaa aivan aloittelijatkin ja koralliriutta siellä on todella upea. Kokeneemmat sukeltajat suuntaavat mielellään Hin Daeng ja Hin Muang –kohteisiin, koska siellä on syvempää ja siellä voi nähdä kaikkein suurimpia meren asukkaita. Phuketista käsin sukellettaessa hienoja sukelluskohteita ovat muun muassa Similanin saaret, Phi Phi -saaret ja Raya-saaret. Krabilla voi sukeltaa Phi Phi –saarten läheisyydessä ja Hin Daengilla ja Hin Muangilla. Jos lomakohteena on Khao Lak, niin sukellukset tehdään aina Similanin saarilla.

Katso tästä Thaimaan sukellusmatkat:

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: