Mauritius

Mauritius matkat source: http://www.flickr.com/photos/gianni_salerno/284540548/

Mauritius on upea ylellinen matkakohde päiväntasaajan eteläpuolella Intian valtamerellä. Mauritius on elegantti ja hienostunut lomakohde, mutta samalla myös rento paikka. Mauritiuksen saari houkuttelee matkailijoita paratiisimaisilla hiekkarannoillaan, erittäin tasokkailla hotelleilla ja ihmisillä, jotka ovat aidosti vieraanvaraisia. Unohtamatta ihanaa kreolikeittiön ruokaa, jota Mauritiuksella saa. Ilmasto on myös mukavan lämmin ympäri vuoden, sillä talvellakin lämpötila pysyy plus 30 asteen tuntumassa. Sateita tulee vain pikkuisen, juuri sen verran että luonto pysyy kauniin vehreänä. Maisemat ovat vaihtelevat; sisämaassa on paljon sokeriruokoviljelmiä ja rantaa reunustavat trooppiset hyvin hoidetut palmut.

Mauritius lomakohteena

Mauritius on pituudeltaan 60 kilometriä ja leveydeltään 40 kilometriä. Kartalta katsottuna Mauritius näyttää aika yksinäiseltä pieneltä saarelta suuressa valtameressä, mutta silti siitä on tullut lomailijoiden suosikkipaikka. Erityisesti häämatkalaiset ja rantalomailusta nauttivat suosivat Mauritiuksen kuvankaunista saarta. Mauritius sopii lomakohteeksi kaikille nautinnon nälkäisille matkaajille. Erityisesti perheille Mauritius on loistava lomakohde, sillä sinne ei vaadita mitään erikoisia rokotuksia. Rannat sopivat myös hienosti lapsille, sillä ne ovat matalia, hienohiekkaisia ja turvallisia. Lisäksi Mauritius on kohteena muutenkin, vakaiden poliittisten olojensa vuoksi , turvallinen koko perheelle. Mauritiuksen asukkaat ovat myös erittäin ystävällisiä ja suhtautuvat avoimen iloisesti matkailijoihin. Mauritiuksella asuu eri kansallisuuksia sulassa sovussa keskenään ja he kaikki tuovat omaa kulttuuriaan ja omia tapojaan Maurituksen kulttuuriin. On intialaisia, kiinalaisia, kreoleja, afrikkalaisia ja eurooppalaisia.

Tekemistä Mauritiuksella

Mauritiuksella on paljon tekemistä. Siellä voi harrastaa melkein mitä vain. Useilla hotelleilla on omat golfkentät, vesiurheilua voi harrastaa rannoilla, muun muassa sukellus ja snorklaus ovat suosittuja kirkkaista vesistä johtuen. Suojeltu koralliriutta ympäröi Mauritiusta ja smaragdinvihreät laguunit houkuttelevat tutkimaan merenalaista maailmaa. Mauritiuksella on monia korkeatasoisia kylpylöitä, joissa voi nauttia erilaisista hoidoista tai vaikka osallistua sisämaahan suuntautuvalle jeeppisafarille. Syvänmerenkalastusreissulle osallistuminen saattaa olla aikamoinen kokemus, mikäli saaliiksi sattuu saamaan vaikka miekkakalaa. Jos ostokset kiinnostavat, sopii Mauritius siihenkin. Saarella on paljon edullisia Factory Outlet myymälöitä, joista voi tehdä todellisia löytöjä. Mukavaa tekemistä on myös vain jouten olo. Aktiviteetiksi Mauritiuksella voi hyvinkin riittää vain auringosta nauttiminen ja kirkkaassa meressä uiminen.

Näkemistä Mauritiuksella

Saaren sisäosiin kannattaa lähteä päiväretkelle tutustumaan saareen tarkemmin. Tiet ovat hyväkuntoisia ja liikkuminen helppoa. Ylängön tasanteella on vuoren huippuja, upeita vesiputouksia ja kraatereita. Mauritiuksen korkein vuori on Piton de la Petite Riviere Noir, joka kohoaa 826 metriä meren pinnan yläpuolelle. Pääkaupungissa Port Louisissa kannattaa ehdottomasti vierailla, se on ihana elämäniloinen kaupunki.

Mauritiuksen passi- ja viisumisäännöt

Suomen kansalainen tarvitsee Mauritiukselle vain voimassaolevan passin, joka on voimassa edelleen 6 kk ajan matkan jälkeenkin. Näin voi oleskella Mauritiuksella 6 kk:n ajan.

Lisätietoa Mauritiuksesta:

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: