Cancun Meksiko

Cancun Meksiko matkat source: http://www.flickr.com/photos/kaysha/3382622972/sizes/s/

Cancun tunnetaan Meksikon upeimpana matkakohteena. Siellä on aivan ihana turkoosinvärinen Karibianmeri ja kauniita hienohiekkaisia hiekkarantoja. Siellä on mayojen kulttuuri vahvasti läsnä, on hienoja ravintoloita, yökerhoja ja suuria ostoskeskuksia. Cancunissa on varmasti kaikkea, mitä lomalta toivoo! Cancunin hotellialue sijaitsee pitkulaisella saarella, joka yhdistyy silloilla mantereeseen. Mantereella on Cancunin keskusta, jossa on paikallista elämää. Siellä on paikallisia meksikolaisia ravintoloita ja suuria värikkäitä markkinoita. Cancun on tunnettu myös siitä, että se on isännöinyt monia maailman tärkeimpiä huippukokouksia.

Cancunissa voi erityisesti suositella all inclusive hotelleja, jotka ovat aivan upeita. All Inclusivessa kaikki ruoat ja juomat sekä hotellin aktiviteetit kuuluvat matkan hintaan. Näin lomailu on todella helppoa, kun mistään ei tarvitse erikseen maksaa.

Cancunin historia

Cancun on rannikkokaupunki Meksikon itäosassa ja vain noin 60 vuotta sitten se oli saari jossa asui vain kourallinen ihmisiä. Silloin aivan yllättäen Meksikon hallitus päätti, että nyt rakennamme Cancunista turistikohteen. Sitten paikalle rakennettiin lentokenttä, ravintoloita ja hotelleja. Kaikista suurin muutos oli se, että mantereen ja saaren väliin tuli tie, jota pitkin ihmisiä alkoi tulla sankoin joukoin Cancuniin. Matkailu siellä kasvoi kasvamistaan ja nykyään Cancunissa vierailee noin kolme miljoonaa matkailijaa aina vuosittain. Erityisesti  amerikkalaiset matkailijat pitävät Cancunia suosikkikohteenaan. Ainoastaan osa Cancunin asukkaista on alkuperäisiä meksikolaisia. Suurin osa väestöstä nykyään on amerikkalaisia ja eurooppalaisia, jotka harjoittavat siellä matkailuelinkeinoaan.

Nähtävyydet ja retket Cancunissa

Maya-temppelit ovat ehkä suurin nähtävä asia täällä Cancunin lähistöllä. Kannattaa käydä järjestetyllä retkellä Chichen Itzassa, joka on suurin muinainen maya kaupunki ja siellä on upeita pyramideja. Aurinkopyramidit ovat suuren kokonsa takia kaikkein vaikuttavimpia nähtävyyksiä. Niiden jokaista neljää ulkoseinää pitkin kulkee rappuset ylös. Tähtitornit ja temppeleiden rauniot ovat myös erittäin mielenkiintoisia. Chichen Itzan lisäksi Coban ja Tulumin pienemmät temppelikaupungit ovat historiallisia nähtävyyksiä ja niissä voi melkein aistia vielä mayojen läsnäolon.

Snorklaus ja sukellus Cancunissa

Jos kiinnostaa vedenalainen maailma, niin upea vierailukohde on Cozumelin saari. Se on noin 60 kilometrin päässä Cancunista ja sen edustalla on maailman toiseksi suurin koralliriutta Great Mayan Reef. Se on sukeltajille ja snorklaajille aivan kuin paratiisi, niin paljon siellä on nähtävää. Myös aloittelijan kannattaa osallistua vaikkapa puolen päivän mittaiselle snorklausretkelle, sillä silloin voi jo nähdä paljon. Vesi on niin kirkasta, että jo veden yläpuolelta voi nähdä kuinka merikilpikonnat, papukaijakalat ja vuokkokalat uivat upean merikasvillisuuden seassa. Se on aivan uskomattoman upeaa. Lautalla pääsee helposti ominpäinkin Cozumeliin.

Myös Playa del Carmenin lomakohteessa kannattaa käydä katsomassa yhtä maailman kauneimpaa rantaa. Siellä on pitkä valkoinen korallihiekkainen ranta ja muutenkin paljon nähtävää ja tekemistä. Sisämaassa on myös mahdollista käydä tippukiviluolissa, joissa pääsee snorklaamaan niihin luoliin. Se on todella vaikuttavaa.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: