Merida Meksiko

Merida Meksiko matkat source: http://www.flickr.com/photos/quedalapalabra/3456319255/

Merida Meksikossa tarjoaa unohtumattomia elämyksiä matkaajalle, joka haluaa tutustua aitoon meksikolaiseen kaupunkiin ja joka on kiinnostunut kulttuurista ja mayojen historiasta. Meridan sydämenä tunnetaan kaupungin keskusaukio zocalo. Sen vieressä on monia muistomerkkejä, jotka kertovat Meridan monimuotoisesta kulttuurista. Meridalla on niin monipuolinen kulttuuri, että siihen tutustuminen on kuin seikkailuretki menneeseen.

Katedraali San Ildefonso on hyvä esimerkki Meridan historiasta, sillä katedraalin rakentamiseen käytettiin paikalla ennen olleen maya-kaupungin kiviä. Vaikka uudissasukkaat tietoisesti tuhosivat alkuperäistä kulttuuria, he vahingossa myös säilyttivät sitä. Kaupungin nykypäivä on yhdistelmä vanhaa intiaanikulttuuria ja modernia Eurooppalaista kulttuuria. Paseo de Montejo katu on hyvä esimerkki eurooppalaisuudesta, sen varrella olevat palatsit muistuttavat aivan 1800-luvun Pariisia.

Ostokset Meridassa

Meridan hintataso on edullinen ja ostostenteko on hauskaa. Meridassa on pieniä liikkeitä, joissa on kiinteät hinnat. Siellä on myös monen korttelin mittainen ja värikäs markkina-alue, jossa myydään kaikenlaista tavaraa. Siellä on myynnissä kaikkea alkaen tortillataikinasta mausteisiin ja vaatteista hattuihin. Erityiset käsityöläismarkkinat järjestetään aina sunnuntaisin ja sinne saapuu paljon paikallisia ihmisiä myymään omatekemiään tuotteita kuten käsitöitä ja keramiikkaa. Tällaisia tuotteita on ihana ostaa tuliaisiksi kotiin, kun tietää mistä tuotteet todella ovat peräisin. Tinkiminen kannattaa aika ja sillä tavalla voi saada hinnoista pudotettua jopa puolet pois.

Uimarannat

Meridassa ei ole uimarantaa. Vajaan tunnin bussimatkan päässä on Progresson kylä, jossa on hieno uimaranta.

Ravintolat ja iltaelämä Meridassa

Suomalaiset pitävät meksikolaisesta ruoasta. Parasta on että täällä jokainen saa säädellä ruoan tulisuutta aivan itse laittamalla sopivan määrän mausteita. Tortillat kuuluvat Meridassa lähes aterialle kuin aterialle. Niiden muoto ja täyte vain vaihtelevat. Erikoisuuksia ovat banaaninlehdissä kypsytetyt liharuoat ja kannattaa maistaa myös paikallista kanakeittoa ”sopa de limaa”. Meridassa on paljon ravintoloita, meksikolaisten ravintoloiden lisäksi on kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Kaupungilla on paljon baareja ja ravintoloita joissa voi viettää iltaa, mutta kaiken kaikkiaan iltaelämä on aika rauhallista. Kaduilla ja puistoissa kannattaa jäädä seuraamaan meksikolaisia musiikki- ja tanssiesityksiä, joita siellä on usein aina iltaisin.

Nähtävyydet ja retket

Upea nähtävyys Meridan lähellä on raunioitunut maya-kaupunki Chichen-Itza.  Siellä on upeita pyramideja ja muinainen tunnelma. Antropologinen museo sopii retkikohteeksi  historian ystävälle. Siellä voi tutustua mayojen suurimpiin aarteisiin. Celestun on viehättävä luonnonsuojelupuisto ja kalastajakylä, siellä voi nähdä mm. vaaleanpunaisia flamingoja. Uxmalin maya-kaupunki on myös tutustumisen arvoinen retkikohde.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: