Playa del Carmen Meksiko

Playa del Carmen Meksiko matkat source: http://www.flickr.com/photos/bsabarnowl/4430420465/

Playa del Carmenin lomakohde Karibianmeren rannalla on upea lomakohde. Valkoista hiekkaa, palmuja, turkoosia merta, koralleja, rantabungaloweja ja rentoa elämäntyyliä. Sitä on Playa del Carmen. Playa del Carmenissa asuu noin 17 000 asukasta ja se on ihanan sympaattinen lomakohde. Sukelluksen ja snorklauksen ystävät pitävät Playa del Carmenia paratiisina, sillä kaupungin edustalla on Cozumel, joka on Meksikon tunnetuin sukellus- ja snorklauspaikka ja siellä on maailman toiseksi suurin koralliriutta. Sinne voi mennä ominpäin tai osallistua järjestetylle retkelle. 5th avenue on ihana kävelykatu, sen tunnelma on todella leppoisa ja lomailuun sopiva. Siellä on paljon kauppoja, hotelleja, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä.

Uimarannat Playa del Carmenissa

Playa del Carmenin keskustan edustalta alkaa upea pitkä valkohiekkainen paratiisiranta, joka on koralliranta myös. Ranta jakautuu hotellien omiin alueisiin ja yleisiin alueisiin.

Ravintolat ja iltaelämä Playa del Carmenissa

Meksikolainen ruoka on monen suomalaisen makuun. Me olemme tottuneet meksikolaiseen ruokaan jo kotimaassa, joten on ihana päästä näkemään, että mistä nuo herkut todellakin ovat lähtöisin. Playa del Carmenissa on paljon meksikolaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, mutta on myös italialaisia pizzerioita ja kiinalaisia ravintoloita. On pikaruokaa tarjoavia ja pitkän kaavan mukaan illallista tarjoavia paikkoja. Suurin osa ravintoloista sijaitsee 5th avenue kävelykadun varrella, mutta hyviä ravintoloita saattaa löytää myös hieman kauempaa keskustasta. Kävelykadun varrella on paljon musiikkibaareja ja kahviloita, ja erikoista on se, että melkein jokaisessa soi elävää musiikkia päivittäin. Iltaelämä on vilkasta.

Ostokset Playa del Carmenissa

Suosittuja ostoksia Meksikosta ovat meksikolaiset käsityöt ja riippumatot ja sombrerot. Edullisia ovat myös hopeakorut ja keramiikkatuotteet. Playa del Carmenissa on paljon pieniä liikkeitä joissa myydään kaikkea. Tinkiminen kannattaa myös näissä liikkeissä, sillä missään ei ole kiinteitä hintoja. Jos haluaa mennä ostoksille suuriin jättikauppakeskuksiin, niin kannattaa mennä päiväretkelle Cancuniin. Sinne pääsee helposti ja edullisesti paikallisbussilla.

Retket ja nähtävyydet

Suosituin nähtävyys on Chichen Itza, joka on suuri Maya-temppelialue ja siellä on upeita pyramideja. Pienempi Maya-temppelialue on nimeltään Tulum. Cozumel sukellussaarelle kannattaa lähteä retkelle, jos vedenalainen maailma yhtään kiinnostaa. Coba on mielenkiintoinen kohde aivan keskellä viidakkoa. Se on Maya-kohde, jota on kaikkein vähiten restauroitu. Sinne joutuu taivaltamaan viidakon läpi, joten mukaan täytyy ottaa pitkähihainen paita, hyttyssuihketta ja paljon vettä. Matka sinänsä on jo aikamoinen kokemus.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: