Playacar Meksiko

Playacar Meksiko matkat source: http://www.flickr.com/photos/casadequeso/1545572060/

Jukatanin niemimaa Meksikossa on todella hieno paikka lomailuun. Tämä Riviera Maya eli Mayojen riviera on upea lomaympäristö ja ehkä jopa eräs maailman kauneimmista. Upea turkoosi meri, palmut, kukkaistutukset, valkohiekkainen ranta ja luksushotellit tekevät paikasta todella loistavat paikan rentoutumiseen. Playacar on Playa del Carmenin lomakaupungin kyljessä olevan kokonaisen kaupunginosan nimi. Se on rakennettu noin 10 vuotta sitten parhaimmalle paikalle palvelemaan matkailijoita. Playacarissa on upeita hotellikokonaisuuksia, kauniita ja erimuotoisia uima-altaita, hienoja puutarhoja ja espanjalaistyylisiä rakennuksia. Playacarissa on myös ostoskeskus.

Jos haluaa enemmän ostosmahdollisuuksia tai huvituksia tai aktiviteetteja, niin Playa del Carmenin lomakaupunki on vain kahden kilometrin päässä.

Loma Playacarissa

Playacarissa on helpointa lomailla hotelleissa, joissa on all inclusive -palvelu. Siihen kuuluvat aamiainen, lounas ja päivällinen ruokajuomineen. Lisäksi hintaan kuuluu pikkupurtavat altaalla, juomat kaikissa baareissa, rannalla purjejollan lainaus, allasjumppa, illallisviihde ja minibaarin vapaa käyttö.

Nähtävyydet ja retket

Kulttuurista pitävälle Jukatanin niemimaalla on paljon tarjottavaa. Erityisesti suosittuja nähtävyyksiä ovat muinaiset maya-kulttuurin jäänteet; temppelikaupungit ja pyramidit. Chichen Itza on maya- temppelikaupunki, joka on kaikista suurin nähtävyys. Siellä erityisen vaikuttavia ovat aurinkopyramidit, joiden neljää seinää pitkin ylös kulkevat rappuset ja ne ovat todella suurikokoisia. Coba ja Tulum ovat pienempiä temppelikaupunkeja, jotka ovat myös ehdottomasti näkemisen arvoisia ja niissä tuntuu kuin mayojen henki vieläkin eläisi siellä.

Snorklaus ja sukellus Playacarissa

Snorklaajien ja sukeltajien suosikki on Great Mayan Reef,  joka on aivan Playacarin edustalla. Se on toiseksi suurin koralliriutta maailmalla ja omaa todella upean vedenalaisen maailman. Jopa veden päältä voi nähdä kristallinkirkkaan veden läpi, kuinka merikilpikonnat, papukaijakalat ja vuokkokalat uivat. Aivan aloittelijankin kannattaa osallistua vaikka puolipäiväiselle snorklausretkelle, sillä jo se tarjoaa mieleenpainuvia kokemuksia. Snorklaamaan on mahdollisuus päästä myös sisämaassa, jossa on tippukiviluolia ”cenotes”. Näissä luolissa voi snorklata makeassa vedessä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: