Albufeira – lomailua Portugalin parhailla rannoilla

Albufeira Portugali source:http://etumatka.com/wp-content/uploads/2010/01/albufeira-portugali.jpg

Albufeira on kaunis lomakaupunki Portugalissa. Se oli ennen vain pieni kalastajakylä, mutta nykyään se on upea ja suosittu matkakohde. Albufeiran suurin valtti houkutella matkailijoita ovat sen upeat rannat. Rannat ovat matalia, vaaleahiekkaisia ja hienohiekkaisia. Uimavesi rannoilla on Euroopan puhtainta. Albufeirassa on paljon tekemistä ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Erityisesti vesiurheilulajeja pystyy harrastamaan kuin myös syvänmerenkalastusta tai vaikkapa ratsastusta. Lähellä Vilamourassa on erittäin upeita ja hyvin hoidettuja golfkenttiä, joten tätä kohdetta suosivat myös golfaajat. Lapsiperheitä kiinnostaa usein lähialueilla olevat useat vesipuistot, joista Slide & Splash ja Agualand ovat suosituimmat.

Albufeirassa on kaksi aivan erilaista osaa. Uudemmassa kaupunginosassa Praia da Ourassa on kaunis ranta, jonka reunustalla on paljon ravintoloita, baareja ja kahviloita. Siellä on myös huvittelukatu nimeltään The Strip. Vanhassa Albufeirassa puolestaan on pieniä suloisia mukulakivisiä kujia, kauniita taloja ja pikkukauppoja sekä kuuluisa baarikatu ja monia discoja. Iltaelämä Albufeirassa on todella vilkasta. Siellä on paljon erilaisia ruokaravintoloita, joista jokaiselle löytyy varmasti jokin. Hintataso on laaja, on aivan edullisia paikkoja ja sitten kalliimpia gourmet ravintoloita.

Albufeirassa on monia nähtävyyksiä. Kannattaa käydä katsomassa Albufeiran pääkirkkoa Ogreja Matrizia, joka on omistettu Neitsyt Marialle. Historian ystävien kannattaa vierailla Arkeologisessa museossa, joka sijaitsee Henrique Calado kadulla. Taiteen ystäville voi suositella Albufeiran keskusaukiolla olevaa taidemaalari Samora Barrosin Galleria de Artea, jossa on tarjolla aina erilaisia näyttelyitä.

Hotellitarjonta Albufeirassa on erittäin laaja, joten valinnan varaa on. Siellä voi asua vaatimattomassa pienessä perhehotellissa, upeassa ylellisessä luksushotellissa tai vaikkapa omassa villassa.

Albufeira on loistava tukikohta, jos haluaa tutustua Portugaliin lähemmin vuokra-autolla. Esimerkiksi  Lissaboniin ajaa Albufeirasta vain muutamassa tunnissa. Sen lisäksi aivan Albufeiran ulkopuolella noin puolen tunnin ajomatkan päässä on useita piri-piri-ravintoloita, joissa kannattaa käydä maistamassa todella herkullista kanaa.

Matkat Albufeiraan:

Suomesta Albufeiraan pääsee parhaiten valmismatkalla. Katso Albufeiran matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: