Azorit – Atlantin upeimmat luontoelämykset

Azorit Portugali matkat source: http://www.flickr.com/photos/pearbiter/1845539781/

Azorit on mielettömän upea saariryhmä Atlantilla, joka kuuluu Portugalille ja sillä on autonominen itsehallinto. Azorit tarjoavat upeita luontoelämyksiä jo paljon nähneellekin matkailijalle. Siellä on puutarhamaista ja kukkaloisto on kaunista ympäri vuoden, vain kukkien väri vaihtelee. Azoreilla on mukavan lämmin ilma ympäri vuoden ja edes talvella lämpötila ei laske alle 15 asteen. Lentomatka on Suomesta varsin lyhyt, vain noin 5 tuntia. Azoreille kannattaa matkustaa jos haluaa kokea jotain aivan uutta, mitä muut eivät ole vielä nähneet!

Azorien saaret muodostuivat jo miljoonia vuosia sitten tulivuorten purkausten seurauksena. Sula laava kasaantui ylöspäin ja muodosti maanpinnalle maa-alueita. Tämän johdosta saaret ovat paikka paikoin erittäin jyrkkiä ja uimarantoja on vähän. Jollain saarista on edelleen tänäkin päivänä vulkaanista toimintaa. Koska maaperä Azoreilla on näin vulkaaninen, se tarjoaa hyvän maaperän sille kaikelle vehreälle kasvillisuudelle ja kukkaloistolle, mitä saarilla on.

Azorit lomakohteena

Azorit haluavat olla omaleimainen matkakohde ja sinne ei haluta suurta turistiryntäystä. Päinvastoin matkailuviranomaiset vähän jarruttelevat saarten matkailun kehitystä. He kokevat Kanarian saarten ja Madeiran varoittavana esimerkkinä siitä, että mitä tapahtuu jos suuret turistimassat ryntäävät lomailemaan. Azoreiden päättäjien mielestä matkailijoiden laatu korvaa määrän. He haluavat tarjota paljon, mutta vain pienelle määrälle matkailijoita. Azoreille on kehitetty ihan matkailijoita silmällä pitäen hyvä patikkapolkuverkosto, jotta matkailijat pääsevät tutustumaan kätevästi Azoreiden kauniiseen luontoon.

Azorien saaret

Azoreiden pääsaari on Sao Miguel ja sinne suurin osa matkailijoista saapuu. Se on suurin saari Azoreista ja on kooltaan 747 m2. Pienin saari Corvo on kooltaan vain 14 m2. Sao Miguelilla on kaikista paras polkuverkosto, josta jokainen varmasti löytää itselleen sopivan; matkat vaihtelevat aina 2 kilometristä 15 kilometriin saakka. Sao Miguelissa on kymmeniä upeita vulkaanisia kraaterijärviä sekä satoja jokia, joiden seassa patikkapolut kulkevat. Muutamassa kohdassa on kaunis vesiputous ja sen alla lampi, johon voi pulahtaa uimaan luonnossa samoilun lomassa. Se on todella ihana kokemus!

Tekemistä Azoreilla

Azorit on hyvä matkakohde luontoa rakastavalle, kiireettömyydestä ja lämpimästä ilmastosta pitävälle ja hyvästä ruoasta pitävälle ihmiselle. Azoreilla ei ole suuria jättikauppakeskuksia tai discoja tai vilkasta baarielämää. Sen sijaan siellä on kaunista luontoa ja upeita maisemia ja kokemuksia. Uimavesi on sopivan lämpöistä ympäri vuoden ja Sao Miguelin pääkaupungissa Ponte Delgadassa on kaunis suuri merivesiallasalue jossa voi nauttia merivedestä. Vedenalainen maailma on myös mielenkiintoista, jos on kiinnostunut sukeltamisesta. Kalaruoat paikallisissa pikkuravintoloissa ovat todella maukkaita ja kala on varmasti tuoretta.

Autonvuokraus Azorit

Autonvuokraus on erittäin suositeltavaa, sillä saarella on niin paljon nähtävää. Pikkuautojen päivävuokrat ovat vain noin 40 euroa ja tiet ovat hyvässä kunnossa, joskin aika mutkikkaita joten rattia joutuu käyttämään ja jarrua painamaan.

Azoreilla on edullista syödä ravintoloissa, sillä paikallinen ruoka ja viini ovat hyvin edullisia. Muutoin hintataso siellä on Suomen luokkaa, johtuen siitä että tavarat joudutaan kuljettamaan Azoreille mantereelta saakka. Portugalilaiset ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia matkailijoita kohtaan. Lomailu siellä on ihanaa ja leppoisaa!

Matkat Azoreille

Suomesta Azoreille tekee matkoja:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: