Funchal – kaunis Madeiran pääkaupunki

Funchal matkat source: http://www.flickr.com/photos/zyberchema/3589066760/sizes/m/in/photostream/

Funchal on todella valokuvauksellinen kohde. Se on kuin suuri amfiteatteri, jota jylhät rinteet ympäröivät. Rinteet ovat täynnä ihastuttavia pieniä taloja kauniine pihoineen ja varsinkin illan pimetessä ja valojen syttyessä näkymät ovat huikeat. Funchalissa on paljon nähtävää ja kamera on loman aikana kovassa  käytössä. Kasvitieteellinen puutarha ja orkideapuisto kutsuvat vierailulle ja sievät ravintolat houkuttelevat nauttimaan paikallisista herkuista. Myös shoppailijoille löytyy riittävästi ostospaikkoja ja kauppahallin tuoksut ja värit houkuttelevat aivan ketä vain tutustumaan markkinahumuun. Kulttuurin ystäville Funchal tarjoaa monia mielenkiintoisia museoita sekä upeaa 1500-luvulta peräisin olevaa arkkitehtuuria.

Ihana kohde aktiivisille lomailijoille

Madeira on kaikkien luonnonystävien ja ulkoilmaihmisten toivelomakohde. Se on täynnä pieniä vaellusreittejä, jotka kulkevat metsien läpi tai vuorenrinteitä pitkin. Vaellusreitit kulkevat pitkin entisiä kastelukanavia, levadoja. Levadoita on eri tasoisia, jotkut reitit sopivat vasta-alkajalle, mutta jotkut ainoastaan kokeneille reippailijoille. Myös golfaajat viihtyvät Madeiralla ja siellä on kaksi upeaa golfkenttää. Palheiro Golf sijaitsee parin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Funchalista ja Santo de Serran 27-reikäinen golfkenttä sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Funchalista. Pelivuorot kannattaa varata jo Suomesta käsin, jotta varmistaa, että saa pelata silloin kun haluaa.

Funchalin uimarannat

Hotellialueen lähellä rantakadun varrella on kaksi merivesiuimalaa nimeltään Club Naval ja Ponta Gorda. Praia Formosan laakakiviranta on myös merivesiuimaloiden lähellä. Hieman kauempana keskustasta ovat Machicossan ja Calhetassan uimarannat, joiden hiekka on tuotu Marokosta saakka. Jos haluaa lähteä jonakin lomapäivänä retkelle, niin Porto Santon saari ja sen upeat hiekkarannat ovat kahden ja puolen tunnin laivamatkan päässä.

Iltaelämä Funchalissa

Funchalissa on iltaisin melko rauhallista. Kuitenkin kaikille, joiden menojalka vipattaa iltaisin, on vaihtoehtoina pari discoa sekä muutama pubi. Funchalissa on myös kasino.

Matkat Funchaliin

Katso tästä valmismatkat Funchaliin:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: