Lissabon ja Algarve – yhdistä lomat ja koet enemmän

Postugali source:http://www.flickr.com/photos/38123550@N00/170248921/

Jos haluaa lomallaan yhdistää kaksi aivan erilaista portugalilaista kaupunkia, on yhdistelmäloma näissä kahdessa kaupungissa aivan loistava vaihtoehto. Ensimmäisenä voi viettää lomaa Lissabonin kauniissa pääkaupungissa ja sen vastapainoksi on mukavaa jatkaa lomaa upeiden rantojen äärellä Algarvessa. Tällaisella lomalla yhdistyvät takuuvarmasti kulttuuri, shoppailu ja rento rantaloma. Lissabonin suurkaupunkielämä on hyvää vastapainoa Algarven rannikon aurinkoelämään.

Lissabon

Lissabon on ihastuttava kaupunki, jossa on paljon kulttuurisesti tärkeää nähtävää. Kaupungilla on pitkä historia, joka ulottuu 2000 vuoden taakse. Se on myös yksi pienimmistä Euroopan pääkaupungeista, minkä takia siihen ehtii hyvin tutustua kolmessa päivässä. Keskustassa pääsee näppärästi liikkumaan kävellen. Siellä on ihania pieniä kujia ja todella kauniita rakennuksia. Ruokakulttuuriin voi tutustua ihanissa pikkuravintoloissa ja kahviloissa. Lissabonissa on myös erittäin hyvät ostosmahdollisuudet joko keskustassa Baixan tai Chiadon alueilla, keskustan laitamilla olevissa suurissa kauppakeskuksissa tai kahdesti viikossa järjestettävillä markkinoilla. Lissabon on kuuluisa kaihoisasta Fado-musiikistaan, jota voi kuunnella muun muassa Alfamassa, joka on kaupungin vanhin kortteli. Lissabonin eri kaupunginosiin, kortteleihin, kannattaa käydä tutustumassa, sillä ne ovat hyvin erilaisia keskenään ja kaikki omalla tavallaan viehättäviä.

Algarve

Algarven Vilamoura on upea rantalomakohde, jonka ranta on eräs Portugalin kauneimpia. Siellä voi todella rentoutua, ottaa aurinkoa ja uida meressä. Tai sitten voi vain lekotella hotellin hienolla uima-allasalueella tai nauttia hotellin järjestämistä aktiviteeteista. Vilamoura on myös golfin ystävien suosiossa, sillä siellä on useita erittäin tasokkaita golfkenttiä. Vesiurheilumahdollisuudet rannalla ovat myös loistavat. Vilamourassa on hyvin hienostunut tunnelma ja kaupungin sydän on pienvenesatama, jossa on toinen toistaan hienompia luksusjahteja sekä pikaveneitä. Ravintolat ovat tasokkaita, erikoistuneet erityisesti kalaan ja äyriäisiin, ja iltaelämään kuuluu usein olennaisena osana vierailu kuuluisalla Vilamouran casinolla. Rantakadulla on paljon palveluja ja siellä on mukava kävellä illan hämärtyessä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: