Madeira – kukkaloistoa ja vehreyttä

Madeira Portugali matkat source: http://www.flickr.com/photos/madeiraarchipelago/163610932/

Madeira on upea ja vehreä lomasaari Portugalissa. Löytöretkeilijät astuivat siellä maihin jo 600 vuotta sitten. Näistä ajoista ovat muistoina levadat, vanhat kastelukanavat, jotka nykyään risteilevät Madeiraa ristiin rastiin. Niitä pitkin voi vaeltaa Madeiran kauniissa luonnossa ja ihailla mahtavia maisemia. Levadoja on Madeiralla yli 2000 kilometriä ja vaellus niitä pitkin on ehdottomasti tärkein harrastus Madeiralla. Ilmasto siellä on subtrooppinen, joten siellä on ihanan lämmintä ympäri vuoden. Kesälläkin leudot tuulet viilentävät mukavasti ja koskaan ei ole liian kuuma. Madeira on myös golfareiden suosikkipaikka, sillä siellä on monia todella tasokkaita golfkenttiä. Funchal on suosituin lomakohde Madeiran saarella. Se on moderni ja kaunis kaupunki meren rannalla. Siellä on upeita puistoja, ihania merivesialtaita ja kukkivia puutarhoja. Kaupunki on myös tunnettu nuorekkaasta yöelämästään, sillä kaupungissa on Funchalin yliopisto. Kannattaa tutustua Se´n katedraaliin, joka on peräisin aina 1400-luvulta saakka. Siellä on upea puutarha ja näkymät yli Madeiran ovat hienot.

Madeiran luonto on aivan ainutlaatuinen. Korkeuseroja on paljon ja maisemat vaihtelevat ja ovat todella kauniita. Siellä on muun muassa Laurisilva metsä, joka on valittu UNESCON maailmanperintökohteeksi. Ruoka Madeiralla on vertaansa vailla. Siellä voi todella herkutella niillä kaikilla paikallisilla ihanuuksilla, joita siellä on tarjolla. Kala ja simpukat ovat Madeiran erikoisuuksia. Samoin on madeiraviini, joka on todella hyvää ja edullista. Ostosten ystävä voi myös nauttia olostansa kauniilla Madeiran saarella, sillä siellä on hyvät ostosmahdollisuudet. Kannattaa ostaa edullisia kenkiä, koritavaraa ja merkkivaatteita.

Huvit ja ruoka Madeiralla

Päivällä suosituinta tekemistä Madeiralla on istuskella jossain sievässä katukahvilassa ja nauttia kahvia ja jotain paikallista syötävää. Iltaa voi jatkaa jossain baarissa tai pubissa ja siitä edelleen jossain mukavassa discossa. Yökerho Copacabana, joka on Funchalin kasinon yhteydessä, on erittäin suosittu illanviettopaikka. Ruokaravintoloita on paljon, on niin pikaruokaa kuin myös tasokkaitakin ravintoloita. Yleensä aterian alkuun otetaan lasillinen madeiraa ja jälkiruoaksi kuppi vahvaa portugalilaista kahvia. Madeira on todellinen kulinaristin mekka. Varsinkin kannattaa kokeilla erilaisia pikkuravintoloita hieman kaupungin ulkopuolella. Niistä saa usein edullista ja aivan ihastuttavaa madeiralaista ruokaa.

Ostokset Madeiralla

Madeiralla on monia isoja ostoskeskuksia. Madeira Forum, Madeira Shopping ja Dolce Vita ovat suosittuja ja niistä saa kansainvälisiä merkkituotteita. Hintataso on Suomen tasoa, joskin jotkut paikalliset tuotteet ovat erittäin edullisia. Suosittuja ostoksia ovat muun muassa madeiraviini, kukat, käsityönä tehdyt erilaiset ommellut vaatteet ja pöytäliinat, villakudonnaiset ja kengät.

Madeiran harrastusmahdollisuudet

Patikointi levadapolkuja pitkin on suosituin harrastus Madeiralla. Jokaiselle löytyy varmasti omalle kunnolle sopiva reitti. Golfin peluu on myös suosittua hienojen golf kenttien takia. Madeiralla voi myös harrastaa syvänmerenkalastusta,  tennistä ja ratsastusta. Jeeppisafarille lähtemille on myös hauskaa ja helppoa ja niin pystyy näkemään hyvin Madeiran hienoja maisemia.

Matkat Madeiralle

Suomesta pääsee lomalle Madeiralle parhaiten:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: