Monte Gordo – Portugali

Monte Gordo Portugali rannat source:http://etumatka.com/wp-content/uploads/2010/01/monte-gordo-portugali.jpg

Monte Gordo sijaitsee Algarven rannikon itäosassa. Se on eloisa lomakylä ja soveltuu lomakohteeksi kaikille rentouttavaa lomaa kaipaaville. Monte Gordossa on upea 18 kilometrin mittainen uimaranta, jonka merivesi on koko Portugalin lämpimintä Monte Gordon sijainnin ansiosta. Ranta on matala ja soveltuu hyvin lapsille ja lisäksi vesi on todella puhdasta. Monte Gordossa lomailee keskikesällä  paljon portugalilaisia ja espanjalaisia, mutta alku- ja loppukesästä se on hyvin rauhallinen kohde. Espanjan raja kulkee aivan vieressä, joten Monte Gordosta pääsee näppärästi päiväretkelle Espanjan puolelle jos haluaa. Muun muassa ihastuttava Sevillan kaupunki on kivenheiton päässä.

Monte Gordossa lomailu keskittyy pääosin rentoutumiseen ja rannasta nauttimiseen. Portugalilaiset ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ja pitävät etenkin lapsista. Monte Gordossa on paljon hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat portugalilaista herkullista ruokaa. Täällä keskitytään erityisesti kala- ja äyriäisruokiin, koska kalastajat tuovat joka aamu uutta tuoretta saalista mereltä. Paikalliset viinit ovat myös erittäin hyviä ja edullisia.

Monte Gordo ja golf

Golfaajat suosivat Monte Gordoa, sillä lähistöllä on monia tasokkaita ja hyvin hoidettuja golfkenttiä. Muun muassa noin viiden kilometrin päässä on Castro Marim, 15 kilometrin päässä ovat Quinta da Ria sekä Benamor Golf. Kuntoilijat juoksevat mielellään kaunista ja kuntoiluun hyvin sopivaa rantapromenadia pitkin tai nauttivat kuntoilusta hotellin kuntokeskuksessa. Lapsiperheille ja lapsenmielisille lähistöllä on useita vesipuistoja sekä hauska ZooMarine, jossa voi piipahtaa retkellä ja katsella mielenkiintoista delfiiniesitystä.

Monte Gordo on erinomainen tukikohta lähteä tutustumaan Monte Gordon ympäristöön vähän enemmänkin. Autonvuokraus on suositeltavaa, sillä tiet ovat hyvässä kunnossa ja niin pääsee näkemään hienosti ympäristöä. Vain kolmen kilometrin päässä ihan Espanjan rajan vieressä sijaitsee Vila Real de Santo Antonio. Siellä on ihastuttava ja tunnelmallinen pienvenesatama. Espanjan puolella ihan lähellä sijaitsevat kaupungit Jerez ja Sevilla, jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja. Niissä voi katsella kauniita maisemia ja esimerkiksi tutustua Espanjan viehättävään tapaskulttuuriin. Lissaboniin kannattaa myös lähteä päiväretkelle mahdollisuuksien mukaan, sillä se on todella upea suurkaupunki.

 

{ 1 trackback }

Tavira Portugali - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 29, 2010 at 11:16 am

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: