Sintra,Ericeira,Evora – autoiluloma Portugalissa

Automatka Portugali source:http://www.flickr.com/photos/pedrosimoes7/132091099/

Mikäli pitää autoilemisesta ja haluaa tutustua monipuolisesti Portugaliin, kannattaa lähteä autolomalle Portugaliin. Autokin on helppoa varata jo kotimaasta käsin ja huolellisesti tehty matkasuunnitelma helpottaa lomailua. Hotellit kannattaa myös varata etukäteen, jotta varmistaa sen, että tilaa löytyy varmasti. Erityisesti kesän suosituimpina lomakuukausina kannattaa tehdä näin, mutta hiljaisimpina aikoina ei hotelleiden varaaminen ole pakollista. Tässä on esimerkkinä Finnmatkojen järjestämä autoilupaketti, jossa auton vuokraus sekä yöpymiset kolmessa eri kauniissa portugalilaisessa kaupungissa kuuluvat matkan hintaan. Nämä kaupungit on valittu huolellisesti ja ne kaikki ovat omalla tavallaan upeita ja näkemisen arvoisia. Sintran kaupunki on maailmanperintökohde, jossa on upeita rakennuksia aina 1300-luvulta saakka. Ericera puolestaan on perinteinen kalastajakylä ja Evora on keskiaikainen kylä. Tässä esimerkin autopakettilomassa saa viettää 2 yötä Sintrassa, 3 yötä Ericerassa ja 2 yötä Evorassa.

Auton saat käyttöösi heti saavuttuasi Algarven lentokentälle. Finnmatkoilta saat myös selkeät ohjeet ja kartan matkastasi. Tämä loma soveltuu niille, jotka eivät halua viettää koko viikon lomaa samassa paikassa, vaan ovat liikkuvaisia ja haluavat nähdä monta erilaista kaupunkia kerralla. Tämä on loistava vaihtoehto tällaiseen matkailuun, sillä matkailijan ei tarvitse itse hoitaa erikseen lentoja, auton vuokrausta ja hotelliyöpymisiä eri kaupungeissa, vaan matkatoimisto hoitaa kaiken kerralla.

Sintra

Sintra sijaitsee korkealla vuorella ja sen keskustan vanhimmat osat ovat peräisin 1300-luvulta. Näiden rakennustensa ansiosta Sintra on otettu Unescon maailmanperintölistalle. Sintrassa on ihastuttavia mukulakivisiä pikkukujia, jotka kiemurtelevat kauniiden vanhojen rakennusten välissä. Siellä on toreja ja viehättäviä suihkulähteitä. Kaupungissa sijaitsee myös linna, joka on peräisin maurilaiselta ajalta. Aivan Sintran lähellä sijaitsee pääkaupunki Lissabon, jossa voi käydä tutustumassa tuohon kauniiseen kaupunkiin sekä erittäin perinteinen rantalomakohde Estoril kauniine rantoineen.

Ericeira

Ericeira sijaitsee Lissabonin pohjoispuolella. Se on perinteinen kalastajayhteisö, jossa pääsee tutustumaan aitoon kalastajakylän elämään. Ericeirasta on huikeat näkymät Atlantille ja siellä majoitutaan upeassa Hotel Vila Gale Ericeirassa, jossa saat taatusti kuninkaallista kohtelua.

Evora

Evoran kylä on peräisin keskiajalta ja sen keskustaa kiertävät keskiaikaiset muurit. Evora on Portugalin Alentejosin provinssin kulttuurikaupunki. Siellä on paljon upeita kirkkoja, jotka ovat peräisin eri aikakausilta sekä mahtava roomalainen Diana-temppeli. Siellä on myös renessanssiyliopisto ja paljon erilaisia museoita. Evora on myös yksi Portugalin kahdeksasta Unescon maailmanperintökohteesta.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: