Pariisi

Pariisi Ranska Eifel Torni source:http://www.flickr.com/photos/eisenbahner/4056852148/

Pariisia kutsutaan kauneudenpalvojien pääkaupungiksi. Eikä suotta, sillä Pariisi tarjoaa kävijälleen aivan unohtumattomia kokemuksia ja silmiä hiveleviä nähtävyyksiä. Pariisissa on paljon museoita kulttuurin ystäville. Pariisi on myös muodin mekka ja tammikuussa on suuret alemyynnit, jotka ovat maailmankuulut. Pariisissa on yli 50 teehuonetta, jotka kutsuvat matkaajaa tutustumaan tuohon maailmaan. Kahvilat terasseineen ovat aivan ihastuttavia, ja niissä on mukavaa istuskella ja katsella ohikiitäviä ihmisiä. Cafe au-lait ei maistu missään muualla yhtä hyvältä kuin Pariisissa. Pariisissa on myös kuuluisia hotelleja, joiden baarit ja ravintolat kutsuvat viettämään iltaa. Esimerkiksi legendaarinen Hotel Lutetia ja sen art deco tyyliin sisustettu cocktail-baari on upea paikka käydä ja päästä nauttimaan 1920 –luvun Pariisin tunnelmasta.

Pariisi on myös romantikkojen kaupunki. Rakastuneet voivat käydä Eiffel-tornissa ja istuskella Jardin de Luxembourgin puistossa tai vaikka nauttia kahvia ja croissantia Montmartrella. Pariisin tunnetuimpia nähtävyyksiä, jotka jokainen haluaa joskus nähdä ovat Louvre ja siellä Mona Lisa, Versaillesin palatsi ja tietenkin jokainen haluaa kivuta Eiffel-torniin. Ranskalainen ruoka on aivan ihanaa ja siitä voi nauttia Pariisin yli 10 000 ravintolassa. Pariisi on todella ruokamaailman keskus.

Pariisin nähtävyydet

Eiffel-torni

Eiffel torni on rakennettu vuonna 1889 ja se on siitä asti ollut Pariisin maamerkki, joka saa ihmiset ympäri maailmaa matkustamaan Pariisiin. Tämän 320 metriä korkean tornin maalaamiseen kului 50 tonnia maalia; sitä ei varmasti moni tiedäkään.

Montmartre

Tämä on kuuluisa taiteilijoiden suosima kaupunginosa Pariisissa. Sen mäen päältä avautuu huikea maisema yli Pariisin. Siellä on taiteilijoiden aukio, joka on aivan Sacre-Coeur-kirkon vieressä.

Louvre

Louvre on suurin museo koko maailmassa. Jos haluaa tutustua museon aarteisiin kunnolla, kannattaa sinne vierailemiseen varata aikaa koko päivä. Siellä on maailmankuulu Mona Lisa, jonka jokainen varmasti haluaisi nähdä.

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg on puisto, jonne taiteilijat ovat kautta aikojen menneet viettämään aikaa. Siellä on todella kaunista ja istutukset ovat upeita. Siellä on ihana vain kävellä ja nauttia tunnelmasta

Versailles

Versailles on aivan pienen junamatkan päässä Pariisista. Se on kylä, jossa sijaitsee upea Versaillesin palatsi, jonka geometrinen puutarha on todella näkemisen arvoinen kokemus. Palatsissa ovat asuneet muun muassa Ludvig XIV ja Napoleon

Champs-Elysees

Champs Elysees Pariisi source:http://www.flickr.com/photos/hugo/38684433/Tämä on niin legendaarinen paikka, että siellä on pakko saada viettää aikaa. Siellä on paljon kauppoja ja ravintoloita, joissa hinnat toki ovat korkeammat kuin muualla. Ruuhka-aikana siellä on todella paljon hulinaa.

Pariisiin lennetään Helsingistä useita kertoja päivässä. Siellä on myös paljon hotelleja, joten valinnan varaa riittää. Pariisi on todella helppo omatoimisen matkaajan kaupunkilomakohde.

Lennot Pariisiin:

Hotellit Pariisissa:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: