Lasten kanssa Tukholmassa

Tukholma Ruotsi matkat Source: http://www.flickr.com/photos/mcaven/2853589390/

Tukholma on mukava ja helppo lomakohde lapsiperheille. Sinne on helppo mennä lomailemaan, koska se on niin lähellä ja lisäksi se on turvallinen kohde. Nykyään ruotsin kruunun heikohkon kurssin vuoksi, Tukholma on myös suomalaisille kohtalaisen edullinen lomakohde. Tukholmaan mennään tyypillisesti lomailemaan Ruotsin risteilyllä vain yhdeksi päiväksi, mutta lapsiperhe voisi helposti viettää Tukholmassa montakin päivää, sillä siellä riittää kyllä tekemistä. Tukholma on siitäkin mukava lapsiperhekaupunki, että kaikki sen suosituimmat perhekohteet sijaitsevat keskustassa kävelymatkan päässä toisistaan. Liikkuminen on helppoa eikä välimatkoista tarvitse stressata.

Tukholman suosituimmat perhekohteet

Suosituimmat perhekohteet ovat kuninkaallisella Djurgårdenin saarella. Suosituimpia kohteita ovat ulkoilmamuseo Skansen lasten eläintarhoineen ja eksoottisine eläimineen, huvipuisto Gröna Lund, vesimuseo Aquaria ja Junibacken, jossa muun muassa Peppi Pitkätossu asustaa. Jos perhe on kiinnostunut kulttuurista, niin Kulttuuritalo Sergelin torin laidalla sekä Nykytaiteen museo Skeppsholmenilla tarjoavat myös lapsille suunnattuja näyttelyjä ja teattereita. Vanhassa kaupungissa viihtyy koko perhe, varsinkin jos herkutellaan välillä jossain tunnelmallisessa kahvilassa ja maistellaan vaikkapa lasten herkkuja lettuja hillolla ja kermavaahdolla.

Lapset Tukholmassa

Lapset on otettu hyvin huomioon kaikkialla Tukholmassa. Ravintoloissa on erikseen lasten ruokalistat alennettuine hintoineen ja lastenrattaillakin pääsee yleensä helposti sisään. Suurimmissa tavarataloissa on hienot leikkihuoneet ja vauvanhoitotilat. Julkisen liikenteen kyytiin pääsee lastenrattailla helposti ja viikonloppuisin lapsista ei tarvitse maksaa matkamaksua, lasten ikäraja Ruotsissa on 12 vuotta. Viikolla lapsistakin täytyy maksaa busseissa, metrossa ja raitiovaunuissa maksu, toisin kuin Suomessa. Useissa puistoissa on lapsia varten mukavia leikkipaikkoja, joita saa ihan vapaasti käyttää.

Djurgården

Djurgården on todella kaunis saari, jossa on puistoja ja metsiä. Djurgårdenille pääsee bussilla Åhlens-tavaratalon edestä tai kävelemällä siitä noin puolessa tunnissa. Silja Linen terminaalista pääsee sinne kesäisin näppärästi Siljan järjestämällä vesibussikuljetuksella tai Silja Transfer bussilla ja kävelemällä loppumatkan. Bussista täytyy jäädä pois silloin, kun kuljettaja kuuluttaa Djurgården. Viking Linen terminaalista Djurgårdenille pääsee parhaiten lautalla tai sitten kävelemällä noin kilometrin pituisen matkan.

Skansen

Skansen on ulkoilmamuseo, joka on tehty niin, että se on kuin Ruotsi pienoiskoossa. Lapsia kiinnostaa varmasti eniten Lill-Skansen, jossa on lampaita, vuohia, possuja, lehmiä ja kissoja, joita saa silittää. Skansenin eläintarhassa on Pohjolan luonnonvaraisia eläimiä kuten karhuja ja susia.

Junibacken

Junibacken on ihastuttava Astrid Lingrenin satutalo Djurgårdenilla. Siellä voi tavata Peppi Pitkätossun ja käydä hänen talossaan leikkimässä. Siellä on myös elävää teatteria ja upea satujuna, jonka kyydissä pääsee kurkistamaan muun muassa Vaahteramäen Eemelin sekä Katto-Kassisen elämään. Satujunassa voi valita suomen kielisen kerronnan. Junibackenissa on myös ravintola ja matkamuistopuoti.

Gröna Lunda

Gröna Lundassa viihtyvät niin isommat kuin pienemmätkin lapset. Gröna Lunda on Tukholman Linnanmäki. Siellä voi hurvitella erilaisissa laitteissa vaikka koko päivän. Alueella on myös paljon ravintoloita ja kahviloita.

Vasamuseo

Vasamuseossa on esillä 1600-luvulta peräisin oleva sotalaiva, joka on Ruotsin suosituin nähtävyys.

Galleriet ostoskeskuksen Stor och Liten lelukauppa

Tässä lelukaupassa varmasti lapset viihtyvät. Lelukauppa itsessään on jo mukava nähtävyys, sillä siellä on lapsille niin paljon ihanaa katseltavaa.

Lennot Tukholmaan ja majoitus Tukholmassa

Katso edulliset lennot ja hotellit tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: