Berliini

Berliini Saksa source:http://www.flickr.com/photos/werkunz/3848863160/

Berliini on Saksan iloinen ja energinen pääkaupunki. Se on Saksan suurin kaupunki niin asukasluvultaan kuin kooltaankin, kaupungissa asuu 200 eri kansallisuutta. Se on myös yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista kaupungeista. Berliinissä kohtaavat toisensa historia ja nykypäivä. Siellä on paljon historiallista näkemistä, joista tunnetuin on varmasti Berliinin muuri, joka jakoi Saksan ennen Itä-Saksaksi ja Länsi-Saksaksi. Berliinin muuri sortui ja sitä juhlittiin vuonna 1990. Nykyisen Berliinin ei voi sanoa olevan erittäin kaunis kaupunki, mutta sillä on omanlaatuinen viehätys, joka saa matkailijat palaamaan sinne aina yhä uudelleen ja uudelleen. Se on erittäin monimuotoinen kaupunki, jossa on vahva nuorisokulttuuri ja erittäin vilkas yöelämä.

Berliinin historiaa

Berliini perustettiin 1200-luvulla. 1870-luvulla Berliinistä tuli Preussin pääkaupunki ja asukkaita oli yli miljoona. Berliini näytteli tärkeää roolia Ensimmäisessä ja Toisessa maailmansodassa ja Berliinissä on paljon muistomerkkejä näistä vaikeista ajoista.

Ostokset Berliinissä

Berliini on loistava shoppailukohde. Kunfursterdammilla sekä sen sivukaduilla on kaikkein hienoimmat putiikit ja tavaratalot. Kannattaa vierailla KaDeWe-tavaratalossa ja erityisesti sen ruokaosastolla, se on näkemisen arvoinen! Kanstrassella on upea sisustustavaratalo Stilwerk, jossa kannattaa käydä jos on kiinnostunut sisustustavaroista. Sunnuntaisin Winterfeldtplatzilla on jättisuuri kirpputori, josta voi tehdä löytöjä.

Nähtävyydet Berliinissä

Suurin nähtävyys on Berliinin muuri, josta kuitenkaan ei ole jäljellä enää juuri mitään. Brandenburgin portti on nykyään kaupungin symboli ja ainut enää jäljellä oleva kaupungin porteista. Unter den Linden –bulevardi ja Potsdamer Platz ovat myös näkemisen arvoisia. Checkpoint Charlie on kylmän sodan symboli, joka kuvaa lännen ja idän eroa. Tämän portin yhteydessä on museo. Kaiser Wilhelm Gedachtsnichtskirche-rauniokirkko on hieno paikka kuin myös Museumsinsel eli Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan museon rauniot. TV-tornissa kannattaa piipahtaa juomassa vaikka kahvit ja ihailla samalla upeita näkymiä, jotka tornista avautuvat Berliinin ylle. Perheitä kiinnostaa varmasti vierailu eläintarhassa Zoologischer Garten Berlinissä, joka on eläinlajien lukumäärällä mitattuna yksi koko maailman suurimpia.

Berliinissä on myös paljon erilaisia kortteleita, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Nikolaiviertelissä näkee barokin aikakautta kapeapäätyisine taloineen ja mukulakivikatuineen. Hackescher Höfe Mitte puolestaan on vanha jugendkortteli, jossa pääsee näkemään sille aikakaudelle tyypillisiä piirteitä.

Ruoka ja ravintolat

Berliinissä on hyvin laaja tarjonta ravintoloita. Jos ei saksalainen ruoka maistu, niin tarjolla on kaikkea muutakin. Erityisesti etnisiä ravintoloita kansainvälisessä Berliinissä on paljon. Mielenkiintoinen ruokapaikka sijaitsee Schönhauser Alleella, se on noin 70 vuotta vanha nakkikioski, jonka aterioiden sanotaan olevan maailman parhaita nakkikioskiannoksia. Ylipäänsä Berliinissä kannattaa maistaa döneriä tai currywurstia. Ruoat ovat usein hyvin makkarapainotteisia ja niiden kyytipojaksi sopii parhaiten saksalainen olut, joiden valikoima Berliinissä on huikea.

Yöelämä Berliinissä

Berliinin yöelämä on todella vilkasta ja siellä voi juhlia aina aamun sarastukseen saakka. Siellä on pubeja, baareja, trendiklubeja ja discoja ja aivan varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Kannattaa pitää silmät auki, sillä kaduilla voi tulla vastaan vaikka minkälaisia mielenkiintoisia klubeja, jotka kuitenkin jo ensi viikolla ovat poissa. Baarikierros kannattaa aloittaa vaikkapa Mitten tai Prenzlauer Bergin kaupunginosista.

Lennot Berliiniin Hotellit Berliinissä

Berliiniin pääsee Helsingistä nopeasti lentämällä, lentoaika on vain reilut pari tuntia. Sinne voi lähteä lomalle omin päin varaamalla lennot ja majoituksen erikseen. Siellä on hyvin edullisia hotelleja sekä hienoja kalliita hotelleja. Jokaiselle budjetille löytyy varmasti hotellivaihtoehto.
 


Leave a Comment

Previous post:

Next post: