München – baijerilaista tunnelmaa parhaimmillaan

München Saksa matkat Source: http://www.flickr.com/photos/14646075@N03/3427360086/

München on Baijerin pääkaupunki ja se on loistava kaupunkilomakohde Saksassa. Se on monelle luultavasti tuttu Oktoberfest-olutjuhlistaan, mutta siellä on myös paljon muuta. München on todella kaunis kaupunki ja se sijaitsee Alppien juurella etelä-Saksassa. München on kuuluisa virkeästä kesäkulttuuristaan sekä suurista ja upeista joulumarkkinoistaan. Suomesta pääsee lomalle Müncheniin helposti omatoimisesti, sillä Helsinki-München välillä tehdään suoria lentoja monta kertaa päivässä. Monet suomalaiset matkatoimistot tekevät Müncheniin myös valmismatkoja.

Majoitus Münchenissä

Münchenissä on laaja valikoima eritasoisia hotelleja ja hostelleja. Hinnat ovat edullisia ja tilaa löytyy yleensä hyvin, paitsi Oktoberfestien aikaan syys-lokakuussa monet majoitusliikkeet ovat tupaten täynnä. Silloin oma varaus kannattaa tehdä ajoissa. Müncheniin matkustaa paljon nuoria, mutta se on myös mukava viikonloppulomakohde vähän vanhemmillekin. Kaikkein edullisinta majoitusvaihtoehtoa kaipaavat voivat yöpyä paikassa nimeltään the Tent. Se on suuri teltta, jonka lattialla yöpyminen maksaa vain noin 7,5 euroa. Jos kaipaa laatua, niin aivan ydinkeskustasta löytää monta hyvää hotellivaihtoehtoa.

Münchenin ravintolat ja yöelämä

Münchenissä voi herkutella hyvällä ruoalla. Baijerilainen ruoka on hieman erilaista kuin saksalainen ruoka yleensä. Lihaa käytetään paljon ja knödel-nyytit ovat todella tyypillistä baijerilaista ruokaa. Nuudeleita käytetään ruoissa paljon ja tarjolla on paljon erilaisia keittoja. Perinteisissä baijerilaisravintoloissa ruoka saattaa olla melko raskasta, mutta nykyään tarjolla on yleensä myös hyvä valikoima kevyempiäkin ruokia.  Münchenistä löytyy myös kansainvälisiä ravintoloita, erityisesti aasialaisia ravintoloita. Myöskin saksalaisia perinteisiä makkarakioskeja on paljon. Paras paikka hyvän ruokaravintolan etsimiseen on Viktuelianmarkt-aukio ja sen lähellä oleva Platzl-alue. Suosituin ravintola, jossa münchenin matkailijat käyvät lienee Hofbräuhaus, joka tarjoaa perinteisiä ruokia sekä edullista olutta. Ruokien hinnat ovat myös kohtuuedullisia, pääruokien hinnat ovat yleensä 5-10 euroa.

Münchenin iltaelämä on todella vilkasta ja siellä riittää vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Yleensä iltaa istutaan mukavissa oluttuvissa, joita kaupungilla riittää satoja. Suosituimmat sijaitsevat Platzl-alueella. Yökerhoja ja discoja on myös paljon ja suosituin on Kultafabrik, joka on klubikompleksi, joka on rakennettu entisen tehtaan tiloihin.

Nähtävyydet Münchenissä

Suosituin nähtävyys Münchenissä, jonka jokainen matkailija käy katsomassa, on uuden kaupungintalon Neues Rathausen Glockenspiel-kellopeli. Tämä sijaitsee suositulle turistialueella Marienplatz-aukiolla. Siellä lähellä on myös hieno palatsi, Residentz, josta voi nähdä saksalaista arkkitehtuuria jopa 500 vuoden ajalta. Palatsin yhteydessä on museo, joka on nimeltään Residenzmuseum. Aivan Residentz-palatsin vierellä on kaksi Münchenin kauneinta puistoa Englischer sekä Hofgarten. On erittäin suosittua viettää kesäpäivää näissä puistoissa piknikin merkeissä tai nauttia olutta puiston suurilla olutterasseilla. Münchenissä on myös nähtävää taiteen ystäville, sillä siellä on paljon taidegallerioita. Historian ystäville kaupungilla on monia museoita. Muun muassa Deutshes Museum on eräs maailman suurimmista tekniikkamuseoista. Monet matkailijat haluavat käydä tutustumassa Münchenin olympiakylään, sillä Münchenin olympialaiset vuonna 1972 olivat maailman ensimmäiset modernit olympialaiset.

Ostokset Münchenissä

Münchenissä on hyvät ostosmahdollisuudet ja hinnat ovat edullisia. Siellä on suuria kävelykatuja, joiden varrella on ihania putiikkeja ja kauppoja. Suuria ostoskeskuksia ja markkinoita on myös paljon. Erityisesti ennen joulua München on varmasti yksi Euroopan parhaita shoppailukaupunkeja. Hienoin tavaratalo kaupungissa on Ludwig Beck-tavaratalo ja suosittuja ostoskatuja ovat muun muassa Maxmillianstrasse, Kaufingerstrasse, Theaterstrasse sekä Residenzstrasse.

Lennot Muncheniin:

Katso edullisimmat lennot Muncheniin tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: