Sri Lanka

Sri Lanka matkat source: http://www.flickr.com/photos/imagebang/79310980/

Sri Lanka oli parikymmentä vuotta sitten suomalaisten suosikkikaukolomakohde. Sitten sen suosio hieman laski, mutta nyt Sri Lanka elää matkailussa uutta nousukautta ja Suomesta tehdään sinne jälleen sekä paketti- että kiertomatkoja. Sri Lankan valttikortit ovat upeat kullankeltaiset hiekkarannat ja kaunis vehreä luonto. Meriveden lämpötila on aina lähestulkoon + 30 astetta. Siellä on mausteviljelmiä, vesiputouksia, viidakoita, maukasta mausteista ruokaa ja siellä voi tehdä safariretkiä upean luonnon keskelle. Sri Lankassa on useita eri lomakohteita, jotka ovat jokainen omalla tavallansa valloittavia.

Galle

Galle on Sri Lankan neljänneksi suurin kaupunki ja se koostuu monen eri maan vaikutuksista. Siellä on upea vanha linnoitus ja paljon ihmisvilinää. Vanhalla puolella on rauhallisempaa ja uudella puolella kaupankäynti on todella kiivasta. Gallessa pääsee osaksi Sri Lankan arkea markkinoineen, äänineen ja tuoksuineen.

Hikkaduwa

Hikkaduwa on Sri Lankan perinteisin rantalomakohde. Siellä on upea rata koralliriuttoineen ja sukellusmahdollisuuksineen sekä vilkasta yöelämää. Hikkaduwa on hyvin rento lomakohde ja siellä on matkailijoita varten hyvät palvelut. Siellä on paljon matkailijoita, mutta aitoa arkielämääkin pääsee näkemään, kun lähtee reissaamaan rannasta hieman sisämaahan päin.

Beruwala

Beruwala on rentoutumislomakohde. Siellä ei ole paljoa tekemistä, voi vain rentoutua auringossa ja nauttia merestä kauniilla hiekkarannalla. Kauniissa ympäristössä on mukavaa tehdä kävelyretkiä aivan kaikessa rauhassa. Hotellit Beruwalassa ovat tasokkaita ja niissä on loistavat palvelut. Lähellä on Aluthgaman kylä, jonne pääsee kätevästi tuktukilla ja siellä kannattaa käydä ostoksilla ja katselemassa vähän vilkkaampaa elämää.

Negombo

Negombo on monipuolinen lomakohde. Siellä riittää tekemistä ja näkemistä jokaiseksi lomapäiväksi. Siellä on hienot rannat, joissa voi nauttia perinteisestä rantalomasta. Parin kilometrin päässä merestä on vilkkaita ja meluisia katuja, joissa näkee aitoa Sri Lankalaista elämää. Siellä on paljon ihmisiä kaduilla ja kaupankäynti on kovaäänistä. Kaupoissa ja kojuissa myydään aivan kaikkea mahdollista. Siellä on tuoksuja, ääniä ja viehättävää paikallista tunnelmaa.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: