Chiang Mai Thaimaa

Chiang Mai Thaimaa matkat source: http://www.flickr.com/photos/shapourbahrami/2440490697/

Chiang Mai on omaleimainen matkakohde Pohjois- Thaimaassa. Se on Thaimaan toiseksi suurin kaupunki Bangkokin jälkeen. Ilma on siellä puhtaampaa, ihmiset ovat ystävällisempiä ja eläminen turvallisempaa kuin Bangkokissa. Siellä on aivan erityislaatuinen tunnelma, kaunista maaseutua, temppeleitä, enkelten vuori, golfkentät ja hyvät hotellit. Asiat ovat siellä jotenkin kirkkaampaa kuin muualla. Siellä ei ole niin kuuma kuin etelässä ja hintatasokin on edullisempi. Siellä on kaduilla etnisiä kansoja kansallispuvuissaan ja elämä kaikkialla jatkuu perinteiden mukaan aivan kuin on jatkunut satojen vuosien ajan. Kannattaa osallistua retkille, sillä niillä näkee vielä paljon enemmän. Kaupunki on levittäytynyt todella laajalle, joten kannattaa tarkkaan valita hotellinsa, sillä sijainnilla on suuri merkitys, varsinkin lyhyemmillä matkoilla.

Chiang Maissa elämä on helppoa. Kaupunki on rento ja miellyttävä. Ihmiset hymyilevät, eikä heillä ole kiire minnekään. Paikalliset ihmiset väistävät kuuliaisesti teillä juoksentelevia koiria, sillä kaikki elävä on buddhalaisille tasa-arvoista. Chiang Maissa tuntuu ettei kukaan ole kiukkuinen tai kiihtynyt, vaan kaikki ovat lempeitä ja kärsivällisiä.

Ostosparatiisi

Chiang Mai on upea ostosparatiisi. Siellä on maailmankuulut yömarkkinat joissa on tarjolla kaikkea maan ja taivaan väliltä. Muun muassa etniset vuoristoheimolaiset tulevat markkinoille kauppaamaan omia tuotteitaan värikkäissä asuissa. Markkinoilla on todella paljon nähtävää. Chiang Maissa on ostoskeskuksia, tavarataloja ja pieniä kauppoja. Suosittuja tuliaisostoksia ovat vuoristoheimolaisten käsityöt ja thaisilkki. Hinnat ovat edulliset meille suomalaisille ja tinkiminen kannattaa.

Harrastukset Chiang Maissa

Suosittuja harrastuksia Chiang Maissa ovat golf ja patikointi. Siellä on useita täysmittaisia ja tasokkaita golfkenttiä ja patikointi on upea tapa nähdä tätä kaunista Pohjois-Thaimaan luontoa.

Ravintolat ja iltaelämä

Pohjois-Thaimaan keittiö on maailmankuulu. Monien mielestä se on jopa maailman paras. Chiang Maissa on monia tasokkaita thaimaalaisia ja kansainvälisiä ruokapaikkoja. Chiang maissa myös halpa on hyvää. Tarjolla on ihania katukeittiöruokia, joita paikallisetkin suosivat ja eurolla voi saada huippuannoksen jotain thairuokaa. Iltaelämä on vilkasta. Pingjoen rannalla on ihastuttavia terassiravintoloita, on baareja, olutpubeja  ja showravintoloita. Thaiboxingotteluiden seuraaminen on myös suosittua iltaviihdettä. Sekä tietenkin yömarkkinoille osallistuminen.

Retket ja nähtävyydet Pohjois-Thaimaassa

Retkiä voi tehdä viidakkoon tai vuorille. Voi mennä joko patikoiden, elefantin selässä tai jeepin kyydissä. Nähtävää on niin paljon, että sitä on aivan vaikeata käsittää. Hauska retki on elefanttileiriin ja orkideatarhaan tutustuminen. Siellä ratsastetaan elefanteilla ja nähdään niiden taitoesitys. Orkideatarha on myös aivan upea. 1000-metrin korkeudessa oleva Doi Suthep-temppelialue on suosittu nähtävyys Chiang Maissa. Siellä on Wat Phra That Doi Suthep, joka on yksi Thaimaan kauniimmista ja pyhimmistä temppeleistä. Kuninkaan talvipalatsi Bhubing Palace on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Sinne pääsee tutustumaan silloin kun kuningas itse ei ole paikalla. Sen puutarhassa kasvatetaan muun muassa 250 eri ruusulajiketta. Doi Inthanonin kansallispuistossa pääsee haistelemaan raikasta vuoristoilmaa ja näkemään aivan uskomattomia jylhiä maisemia.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: