Hua Hin – Thaimaan matkat

Hua Hin Thaimaa matkat source:http://www.flickr.com/photos/uwebkk/3257910588/

Hua Hin on viehättävä lomakohde Thaimaassa. Se sijaitsee 185 kilometrin päässä pääkaupungista Bangkokista. Hua Hin sopii hienosti perhematkailuun ja myös ilman lapsia matkustaville. Siellä lomanvietto on rauhallista ja kiireetöntä. Voi olla rannalla, shoppailla ja käydä retkillä. Kaupungissa on ihana alkuperäinen thaimaalainen tunnelma vielä tallella. Hua Hin on kuuluisa myös siitä, että thaimaalaiset kuninkaalliset lomailevat aina Hua Hinissa.

Keskusta on ihastuttava kävelykatuineen, ravintoloineen ja basaareineen. Varsinkin illan hämärtyessä kävelykatu muuttuu vilkkaaksi ostosalueeksi. Siellä on helppoa liikkua kävellen ja edullisten tuk-tuk taksien käyttö on myös vaivatonta. Siellä on sekä polkupyörätuk-tukeja että mopotuk-tukeja.

Hua Hinissä on sopivan lämmin sää koko vuoden. Sen ilmasto on trooppinen. Kuumimmat kuukaudet ovat maalis-, huhti- ja toukokuut ja viileintä on marraskuusta helmikuuhun. Sadekausi on silloin kun Suomessa on kesä, eli kesäkuusta aina syksyyn saakka. Sateet tulevat pieninä mutta tosi rankkoina kuuroina, joten sadekausikaan ei siellä lomailua paljoa rajoita.

Harrastukset Hua Hinissä

Hua Hin on gofinharrastajien mekka. Siellä on seitsemän tasokasta golfkenttää, joista vanhin on peräisin aina 1920-luvulta saakka. Sukeltaminen on myös suosittu harrastus ja liikunnanharrastajille löytyy tenniskenttiä. Hotellit ovat yleensä korkeatasoisia ja ne järjestävät vierailleen erilaisia aktiviteetteja.

Hua Hinin uimarannat

Hua Hinin edessä on kapea ja hienohiekkainen uimaranta. Siellä voi nauttia auringosta ja uimisesta. Merivesi on sameampaa kuin monissa muissa Thaimaan lomakohteissa, mutta se on kuitenkin erittäin puhdasta. Hotelleissa on myös yleensä hienot uima-altaat.

Retket ja nähtävyydet

Timanttikaupunki nimeltään Phetchaburi on suosittu retkikohde. Tämän 1100-luvulta peräisin olevan kaupungin läpi on virrannut aikoinaan joki, josta on löydetty suuret määrät timantteja. Nykyisin se on autiokaupunki, mutta siellä on ihastuttavia temppeleitä ja tippukiviluolia joissa on mukava vierailla. Kannattaa lähteä jokiretkelle Kwaijoelle, se tarjoaa aivan upeita elämyksiä. Phra Ratcaniwet Marukkhathaiyawan, joka on kuningas Rama VI:en suunnittelema aivan upea palatsi, on hieno retkikohde. Lähistöllä on myös nykyisen kuningas Rama VIII:en rakennuttama palatsi, jossa kuninkaalliset edelleen lomailevat. Sinne pääsee sisälle katsomaan aina päivittäin erikseen mainittuina vierailuaikoina. Bangkokin suurkaupunki sijaitsee myös niin lähellä Hua Hinia, että jos ei siellä ole ennen käynyt, niin sinne kannattaa ehdottomasti mennä. Jokaisen on pakko saada nähdä tuo kaaosten kaupunki ainakin kerran elämässään.

Ravintolat ja iltaelämä

Hua Hinin ravintolat tarjoavat todella herkullisia kala- ja äyriäisruokia. Varsinkin sataman ravintolat tarjoavat todella loistavaa kalaa. Siellä on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, jos ei pidä thaimaalaisesta ruoasta. Tuoreet hedelmät ovat tosi maukkaita, varsinkin ananas on uskomattoman mehukasta. Muistettava on kuitenkin ostaa vain kuorimattomia hedelmiä. Iltaelämä on melko rauhallista. Iltaelämää rakastavat voivat viettää iltaa ulkoilmaravintoloissa ja baareissa. Hua Hinissa on aina myös suositut yömarkkinat.

Ostokset Hua Hinissä

Ostoksia voi tehdä basaareissa tai ostoskeskuksissa. Basaareista tinkimistaitoinen matkaaja voi tehdä löytöjä edullisella hinnalla, siellä myydään kaikkea tavaraa mitä maa päällään kantaa. Räätälinliikkeitä on pilvin pimein, ja suosittua on omien mittojen mukaisen puvun teettäminen. Se on myös erittäin edullista Suomen hintoihin verrattuna. Markkinat järjestetään myös joka päivä.

Linkit

Leave a Comment

Previous post:

Next post: