Khao Lak – Thaimaassa – Thaimaan matkat

Khao Lak Thaimaa matkat source: http://www.flickr.com/photos/isidro2007/3368495614/

Khao Lakilla on luonnonkaunis sijainti kilometrin mittaisine hiekkarantoineen trooppisten sademetsien vierellä. Sen valkoinen hiekkaranta ja kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat matkaajia maailman joka kolkasta. Luonto siellä on todella ainutlaatuista ja maisemat kauniit. Khao Lakissa viihtyvät kaikenikäiset matkailijat, niin aikuiset kuin lapsetkin. Khao Lak on erityisesti loistava perhekohde sekä sukelluskohde. Siellä on tarjolla norsusafareita, kanootilla tehtäviä melontaretkiä ja snorklausretkiä. Hotellit ovat korkeatasoisia ja ne tarjoavat kaikkia lomapalveluja joita ikinä voi matkallaan toivoa.

Khao Lakin ilmasto

Ilmasto Khao Lakissa on trooppinen. Siellä on tasaisen kuuma ympäri vuoden. Kaikkein kuumimmat kuukaudet ovat maalis-, huhti ja toukokuut ja sadekausi siellä on silloin kun on meillä kesä eli kesäkuusta noin neljän kuukauden ajan.

Khao Lakin rannat

Hotellien edustalla on upea iso ja hienohiekkainen ranta, joka varmasti on yksi maailman kauneimmista. Nan Thongin rannalla on paljon kauppoja, matkatoimistoja ja räätäleitä, jotka kilvan tarjoavat palveluitaan. Bang Niang on rauhallisempi ranta, jossa käy paljon itsenäisiä matkailijoita. Eteläinen alue on kansallispuistoaluetta.

Harrastukset Khao Lakissa – Sukellus Khao Lakissa

Khao Lakissa toimii suomalainen sukelluskeskus Raya Divers, joka järjestää eritasoisia sukelluskursseja Khao Lakissa. Nämä ovat kansainvälisiä ns. PADI-kursseja. He järjestävät myös snorklausretkiä läheisille Similanin saarille, joissa on aivan uskomattoman hieno vedenalainen maailma. Luonnonsuojelukeskus järjestää norsusafareita Khao Sokin luonnonpuistoalueella. Niille kannattaa osallistua ekoturismin hengessä. Patikointi on myös suosittu harrastus Khao Lakissa.

Retket ja nähtävyydet

Upea patikointikohde on Khaolak-Lamrun kansallispuisto. Siellä voi nähdä villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Siellä on ikivihreitä metsiä, vuoria, rantoja ja upeita rantakallioita. Sinne järjestetään matkatoimiston puolesta luontosafariretkiä, jos ei omin päin tahdo sinne lähteä.  Similanin saaret ovat upea auringonotto- tai snorklauskohde. Surin saari on myös hieno patikointikohde, jossa voi patikoida sademetsissä. James Bond saarella vierailu on ehdoton kohde James Bond –faneille. Siellä  on kuvattu elokuva 007 ja kultainen ase. Fantasea teemapuisto on hyvä retkikohde lapsiperheille. Uskonnosta kiinnostuneiden kannattaa käydä Wat Suwan Khuhan sisälle rakennetussa temppelissä, jossa voi nähdä hienoja buddhapatsaita ja erikokoisia luolia.

Khao Lakin ravintolat ja iltaelämä

Khao Lakin keskustassa sekä rannalla on lukuisia hyviä ruokapaikkoja, joissa voi nauttia thaimaalaisesta tai kansainvälisestä ruoasta. Hotelleilla on myös yleensä omat ravintolansa. Iltaelämä on todella rauhallista, iltaa voi viettää kylän muutamassa baarissa tai hotellien ravintoloissa.

Ostokset

Khao Lakissa on pikkuliikkeitä, joissa myydään muun muassa rantavaatteita ja käsitöitä. Siellä on myös monia räätäleitä ja optikkoliikkeitä. Jos haluaa enemmän ostosmahdollisuuksia, niin kannattaa käydä Phuketissa noin sadan kilometrin päässä ostosmatkalla, siellä valikoimat ovat aivan valtaisat. Sinne pääsee todella helposti ja edullisesti paikallisbussilla Takuapasta. Hotelleista on kuljetukset lavatakseilla Takuapaan. Bussit Phuketiin liikennöivät aina tunnin välein.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: